Derdewereldbeurs 'Bazaar Mundial' te Essen

Het gemeentebestuur van Essen en de werkgroep Essen en de Derde Wereld organiseert tweejaarlijks verschillende activiteiten om de Noord-Zuidproblematiek in de kijker te zetten. De Derdewereldbeurs is daar de bekendste van! Essense ontwikkelingsorganisaties (of Vierdepijlers) krijgen zo de kans om hun projecten in het Zuiden kenbaar te maken in Essen. Hoe groot of klein ze ook zijn. Ze geven informatie over wat ze juist inhouden, wat de problematiek is in het specifieke land en hoe je ze kan ondersteunen. De organisatoren streven ernaar om alle Essense projecten samen te brengen tijdens het voorlaatste weekend van november.
Op de Derdewereldbeurs leer je hoe je Marokkaanse glazen beschildert en papieren lampen versiert. Of geef je uiterlijk een boost met haarvlechten, kindergrime en zeflgemaakte juweeltjes. Verwen jezelf met huisgemaakt gebak, Thaise hapjes, Armeense baklava en eerlijke drankjes. De opbrengst gaat volledig naar de hulpprojecten. De beurs is een uitgelezen plek om een leuk tweedehandsboek aan te schaffen is de boekenstand ten voordele van 11.11.11.
Vier groepen betreden het podium en zorgen voor een muzikale meerwaarde. Op zaterdag staan AARGH en Umuco op het podium. Zondag geven dansgroep Nia en Episphere het beste van zichzelf.
Er zijn ook mooie prijzen te winnen. Zoek de letters tussen de kraampjes en vorm het juiste woord. Misschien ben jij wel onze winnaar? 
De derdewereldbeurs gaat door in de  Heuvelhal, Kapelstraat 7 te Essen op 19 november ’16 (za) van 13.30 u tot 18.00 u en op 20 november ’16 (zo) van 13.30 u tot 18.00 u. Gratis toegang.

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder