Derde editie van Kobie on Tour en retro-event Radio Modern kleuren de zomer in Essen

ESSEN – De gemeente en haar evenementen-vzw Kobie zorgen in volle vakantieperiode op diverse plaatsen voor elk wat wils.

Helmut Jaspers, voorzitter van vzw Kobie en schepen van Cultuur: “Ook deze zomer kunnen onze inwoners van de vakantie genieten in hun eigen buurt. We zorgen met het gratis zomerfestival ‘t Park Zomert, Kobie on Tour, enkele openluchtfilms en Radio Modern voor een gevarieerd, aantrekkelijk en swingend zomerprogramma.”

Derde editie van ‘Kobie on Tour’ gratis naar de wijken
De derde editie van de Kobiekaravaan trekt – net als tijdens de vorige zomervakantie – langs de Essense wijk. De bijhorende kiosk wordt op vier donderdagen in juli en augustus geplaatst op diverse locaties. Gekende namen als Gunter Neefs, The Corsari’s met Roel Vanderstukken of Milo Meskens passeren de revue. Ook heel wat lokaal talent komt opnieuw aan bod.

Deze editie kunnen Essenaren gratis op wandelafstand genieten van een muzikale avond. Iedereen mag een eigen stoel of picknickdeken meenemen. Vzw Kobie zorgt voor de drankstand en op elke locatie is een hapje voorzien.

Wijk Wildert: 13 juli ’23 (landschapspark Wildertnis, weide achter parking Schoolstraat)
Voorprogramma: Hecla & Ruben Focketyn – Hoofdact: Milo Meskens

Wijk Statie: 20 juli ’23 (grasperk naast parking, Kerkstraat 62)
Voorprogramma’s: Jansen & De Vries en Only Heat eachother – Hoofdact: Basement Bastards

Wijk Heikant: 27 juli ’23 (Karrenmuseum, Moerkantsebaan 52)
Voorprogramma: Reines (Kamp Noord) – Hoofdact: De Corsari’s met Roel Vanderstukken

Wijk Horendonk: 10 augustus ’23 (Terrein Chiro Klavertje Vier, Over d’Aa 182)
Voorprogramma: Katy Too – Hoofdact: Gunther Neefs

“We willen iedere Essenaar de kans geven om deze zomervakantie kwalitatieve optredens en films bij te wonen. Met een gevarieerd en volledig gratis aanbod komt iedereen aan zijn trekken. Lokaal talent warmt het publiek op en krijgt zo de kans om het beste van zichzelf te geven”, verduidelijkt schepen Helmut Jaspers.

Openluchtfilms in de tuin van Tatteljee
Samen met Tatteljee brengt vzw Kobie opnieuw openluchtfilms tijdens ‘Zomer in Tatteljee’ (ZiT). Op 15 juli, 19 augustus en 2 september kan je kosteloos afzakken naar hun tuin. De films starten om 21.30 uur en hebben met ‘Close’ en ‘De acht Bergen’ een serieuze Belgische tint. De afsluiter op 3 september is ‘Elvis’.

Radio Modern
Na meer dan 16 jaar strandt dit fifties feest – dat uitgroeide tot Bal Populaire – in het park van de Oude Pastorij op vrijdag 8 september. Het concept was van meet af aan een hit en brengt jong en oud op de dansvloer. Deze totaalbelevenis met haar vaste elementen zoals een flamboyante host, een coole deejay, knallende band, een beauty boudoir voor de dames, een fotodecor en een bijhorende dansles is gratis en start om 16.00 uur. Het is de ideale afterwork activiteit.

Gebruik je UiTPAS
Bij alle activiteiten van vzw Kobie kan je je UiTPAS gebruiken, dat is een spaarkaart waarmee je punten kan omruilen tegen voordelen. Heb je het financieel moeilijk? Dan heb je mogelijk recht op een UiTPAS aan kansentarief. Daarmee krijg je 80% korting bij deelname aan een activiteit. Meer informatie vind je op www.essen.be/uitpas.

vrijetijd@essen.be – 03 670 01 56 – www.essen.be/parkzomert – www.essen.be/kobieontour

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *