Derde editie Ekerse burgerbegroting van start

Via de Ekerse burgerbegroting kunnen Ekerenaars zelf budget toewijzen aan voorstellen die door inwoners worden ingediend en die passen binnen de bevoegdheden van het district. In 2021 startte district Ekeren met een burgerbegroting. Ondertussen werd er reeds een fietsriksja aangekocht en worden er binnenkort nutskasten bekleed.

Ook dit jaar roept het bestuur op om ideeën in te dienen. Iedere inwoner van het district Ekeren die op 1 april 2023 16 jaar oud is, kan meedoen. Het budget staat dit jaar vast op 17 000 euro: de vooropgestelde 10 000 euro per jaar plus overgedragen budget van de voorgaande edities. Ideeën indienen kan tot 15 juni via www.ekeren.be/mijnidee.

Hoe verder?

Daarna bekijkt het district welke ideeën passen binnen de burgerbegroting. Diegenen die voldoen, worden door de indieners voorgesteld op ekeren.be. Zij mogen ook zelf acties opzetten om buren te overtuigen om voor hun idee te stemmen. ​Iedereen die op 1 april 2023 in Ekeren woont en ten minste 16 jaar oud is, krijgt 1 stem. Het idee dat de meeste stemmen krijgt, wordt (in samenwerking) gerealiseerd.

Meer info vind je op www.ekeren.be/mijnidee – wijkoverleg.ekeren@antwerpen.be

©district Ekeren

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *