Decemberwinkel: veel meer dan een Villa vol betaalbare kunst

kerstwinkel
KALMTHOUT – Vijftien kunstenaars slaan,  op vraag van vzw Kunstpresent, de handen in elkaar om samen al voor de achtste keer een Decemberwinkel te openen in Kalmthout. Dit jaar kan u voor originele eindejaarsgeschenken en betaalbare kunst terecht in ‘De Villa’ van basisschool Den Heuvel aan Heuvel 37 in Kalmthout. De pop-upstore Decemberwinkel is open van 2 december tot en met 23 december, behalve op maandagen en dinsdagen. Op vrijdag 2 december starten ze met een nocturne tot 22u.
De Villa moet blijven
“Met enkele bevriende kunstenaars zoeken we jaarlijks in de eindejaarsperiode een leegstaand pand in Kalmthout om in te richten als Decemberwinkel, een tijdelijke winkel waar we betaalbare kunst aanbieden”, vertellen Marleen Vansteenvoort en Zeno Vaes van de vzw Kunstpresent. “De voorbije jaren vonden we meestal onderdak in een pand dat kort daarna zou verdwijnen, maar dat is dit jaar anders. We mogen nu onze intrek nemen in De Villa. Voor veel mensen in Kalmthout een herkenbaar gedeelte van basisschool Den Heuvel. De opbrengst van ons cafeetje en tombola gaat naar het behoud van De Villa”, geven Marleen Vansteenvoort en Zeno Vaes mee.
In de Decemberwinkel vindt u originele eindejaarsgeschenken en zeker ook betaalbare kunst. De vijftien kunstenaars bieden zeer uiteenlopende zaken aan. U kan in de Decemberwinkel terecht voor onder meer: textiel, kleding, accessoires, keramiek, lederwaren, poppen, wenskaarten, bronzen beeldjes en dit jaar ook voor voedingswaren.”
De Decemberwinkel loopt dit jaar van 2 tot en met 23 december. Behalve op maandag en dinsdag zijn we alle dagen open van 10u tot 18u. Op de eerste dag, vrijdag 2 december, blijven we open tot 22u. Ook op vrijdag 16 december doen we een bijzondere nocturne”, vertellen Marleen Vansteenvoort en Zeno Vaes. “De winkel blijft dan open tot 20u en aansluitend brengt Aline Goffin een intiem concert in De Villa. Kaarten daarvoor kosten in voorverkoop 13 euro, aan de kassa betaalt u 15 euro.”
Info: www.decemberwinkel.be of www.kunstpresent.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder