Debat-avonden CD@V Kalmthout

CD&V Kalmthout organiseert de komende maanden vier debatavonden. Ze nodigen telkens een externe deskundige uit om de avond in te leiden en daarna vernemen we graag van jou hoe jij over het centrale thema denkt. We starten met mobiliteit
Op woensdag 21 maart nodigen we jou om 20u uit in zaal Strijboshof om mee na te denken over mobiliteit in Kalmthout. Na een korte toelichting over het vernieuwd mobiliteitsplan door schepen Jef Van Den Bergh geven we het woord aan Jan Vermeulen . Hij is voorzitter van Fietsberaad Vlaanderen en ‘fietsburgemeester’ van Deinze. Fietsberaad Vlaanderen is een kenniscentrum voor fietsbeleid en in brede zin voor elk beleid dat het fietsen stimuleert.
Waar zie jij graag extra fietspaden komen? Waar kunnen wij schoolstraten of fietsstraten maken? Zou jij deelauto’s of deelfietsen gebruiken? Hoe pak je sluipverkeer aan en waar past een zone 30? Alle suggesties zijn welkom. Maak tijd om mee na te denken over mobiliteit!
Andere debatavonden
• Maandag 23 april, taverne Strijboshof, over Ruimtelijke Ordening in Kalmthout met Brecht Vandekerckhove. Hij is sociaal-economisch geograaf, stedenbouwkundige en bestuurder bij Atelier Romain een onderzoek- en ontwerpteam voor lokaal en bovenlokaal beleid.
• Vrijdag 27 april, café Zoeten Inval, met Jong CD&V over wonen in Kalmthout.
We overlopen de verschillende initiatieven voor het betaalbaar wonen. Hoever staan we met de nieuwe woonvormen. En wat zijn de plaatsen in Kalmthout waar nog
nieuwe woningen kunnen komen? Aansluitend komen de bank en de notaris aan het woord. Zij geven inlichtingen en tips die belangrijk zijn als je een huis wil bouwen.
• Woensdag 30 mei, over detailhandel en Lokale economie in Kalmthout, met Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. Locatie volgt nog.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *