De Weeltjeshoeve integreren in de “gesloten instelling”

 In het rood aangeduid deel komt het centrum

Naast de Weeltjeshoeve in Zandvliet ligt de Papeweg die achteraan een draai maakt naar rechts en vervolgens uitkomt op de Hollandse Weg.  Vroeger schoot hij de polder in maar de autoweg A12 heeft hem afgesneden. Dit is het decor waarin de gesloten instelling komt voor criminele illegalen. Raadslid Willlem van Alsenoy (N-VA) die op De Zandvlietse Hoek woont, meent dat van de gelegenheid gebruik kan gemaakt worden om de Weeltjeshoeve te restaureren. Hij ijvert daar al lang voor. “Kunnen het woonhuis en de stallen niet voor de administratie van de instelling dienen ?”, vraagt hij  zich af. Alleszins moet het gebouw het landelijk uitzicht van de boerderij bewaren, zoals het was toen boer en dijkgraaf wijlen Frans Heylaerts hier nog woonde en werkte.”
Er gaat aanvankelijk een complex komen van gebruikte containers uit Tilburg. Volgens Willem kunnen die niet blijven. Als er een bouwvergunning komt voor het centrum moet die het herstel van de hoeve met zich brengen. En de primitieve oprit naar de A12 die nu enkel bereikbaar is langs een grote omweg, moet veranderen in een normale op- en afrit. “Zo hebben de bewoners van Den Hoek er ook nog wat aan”. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder