De Voorkempen-Helpt Elkander verrast huurders met muziekoptredens en kleurpakketten

De sociale woningmaatschappij De Voorkempen-Helpt Elkander, met hoofdzetel in Sint-Job-in-’t Goor, trakteerde zijn huurders de voorbije dagen op muziekoptredens. Op diverse locaties in de regio genoten de mensen voor hun woning van de muziek gebracht door plaatselijk talent. Het was een van de initiatieven die De Voorkempen-Helpt Elkander op poten zette om de huurders in deze coronacrisis een warm hart onder de riem te steken en voor een beetje afleiding te zorgen.

De optredens vonden afwisselend plaats aan bejaardenwoningen en wooncomplexen in Brasschaat, Brecht, Zoersel en Wuustwezel. Hier verblijven voornamelijk oudere bewoners. Ze werden per brief op de hoogte gebracht van de optredens met de uitdrukkelijke vraag om vanuit hun tuin of vanop hun terras te komen luisteren. Op die manier kon de onderlinge afstand te allen tijde gegarandeerd blijven.

De optredens van Laurens Joly, lokaal talent uit Wuustwezel, en van het muzikale koppel Janice Weyts en Jeroen Vissers vielen heel erg in de smaak. Onder een stralend zonnetje en vanuit hun woning genoten de huurders duidelijk zichtbaar van de muziek. Ze zongen en bewogen ook volop mee op de tonen van Nederlandstalige nummers en Engelse covers. Er was zelfs ruimte voor enkele verzoeknummers.

Een luisterend oor
Om vooral de oudere huurders extra te ondersteunen werden zij de voorbije periode allemaal opgebeld om te informeren hoe het met hen gaat. Op die manier konden de medewerkers van De Voorkempen-Helpt Elkander hen een luisterend oor bieden en nagaan of ze ergens hulp bij nodig hebben.

Info: www.devoorkempen-he.be – tel. 03 690 09 20

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *