De Vluchtheuvel zorgt voor een stukje proper Stabroek!

Dinsdag trokken enkele bewoners van de Vluchtheuvel  er op uit om het zwerfvuil  in de Stabroekse straten aan te pakken.  De gemeente Stabroek deed  eerder een oproep naar verenigingen  om deel te nemen aan de zwerfvuilactie. In ruil daarvoor krijgen zij een toelage van maximum 500 euro per opruimactie.

Omstreeks half elf trok een delegatie van de Vluchtheuvel  met kar, grijptang en grote plastic vuilzakken de straat op. Twee uur later kwamen zij met een volle vuilkar en vier  grote zakken vol afval  terug aan het Laageind,  de buit van de zwerftocht langs de Abtsdreef, Torenseweg, Kommekenstraat en Torenseweg.  De gemeente komt het ingezamelde  vuil  dan ophalen.

Mensen vinden het onaangenaam om in een vuile straat rond te lopen. De Vluchtheuvel wil deze bron van ongenoegen bij de mensen aanpakken en zal  nu om de veertien dagen hun traject aan pakken.

Verenigingen die zich geroepen voelen om deel te nemen aan de zwerfvuilactie kunnen contact opnemen met de milieudienst van de gemeente Stabroek – tel. 03 210 11 51

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *