De Sint komt naar Brasschaat

Op zaterdag 3 december ontvangt Brasschaat Sinterklaas met zijn Pieten, vertellers en muzikanten om zo de warme en feestelijke Brasschaatse winterperiode te openen.
De intrede van de Sint zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Een kleurrijke stoet met Pieten, muzikanten en animators houdt een eerste stop aan Patio Donk rond 12.30u. waar een kleurwedstrijd plaatsvindt. 25 Winnaars kunnen met de Sint-Trein meerijden. Daarna gaat het verder richting TC Park (14.10u) om zo rond 15.00u het gemeentehuis te bereiken. Hier wordt de Sint officieel ontvangen door Wnd. Burgemeester Koen Verberck en kinderburgemeester Jonas Benlahssen. Om 17.00u opent de Sint het winterdorp en de ijspiste. Een drukke agenda maar de Sint belooft dat hij tijdens de stops ruim  tijd zal maken om de allerkleinsten te begroeten.
 De Minister van Sinterklaasaangelegenheden Wilhelmus Speculosius vander Manderijnissen heeft groot nieuws! Hij kreeg een telefoontje van de Sint die hem persoonlijk wil verwittigen dat Hij op zaterdag 3 december naar de mooie gemeente Brasschaat komt….en dit vergezeld door zijn Pieten en een bonte stoet vertellers, grimeurs, dansers en muzikanten.
De Minister en zijn medewerkers gaan daarom dit jaar op zoek naar Het Mooiste Kado voor de Sint. De Wijze Man krijgt immers zelf nooit cadeaus en hier wil de Minister iets aan doen….
Maar wat kan dat zijn “Het Mooiste Kado”?
Schepen van jeugd & feestelijkheden Niels de Kort bevestigt dat “we vorig jaar van start gegaan zijn met een nieuw concept rond de intrede van Sinterklaas. We zorgen voor een kindvriendelijke omgeving met straatanimatie, begeleiding en een verkeersvrije Bredabaan”.
We krijgen het resultaat te zien op zaterdag 3 december om 17u00 in het Winterdorp….
Er wordt een brief verspreid naar alle scholen.  De leraren lezen deze voor in de klas. De kinderen worden aangemoedigd om de Mooiste Cadeau inzendingen te bedenken en uit te voeren voor de Sint. Het kunnen foto’s, tekeningen en filmpjes zijn. Deze worden verstuurd naar sinterklaas@brasschaat.be  ‣Alle inzendingen worden getoond op Facebook en www.brasschaat.be
Het verhaal wordt in delen uit de doeken gedaan in 8 filmpjes die verdeeld over de periode 17/11 tot 02/12 worden getoond op Facebook en Vimeo.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder