De Rekke laat ballonnen op ter ere van nieuwe vleugel

HOEVENEN – Inwoners van Hoevenen en omstreken vroegen zich al wekenlang af wat de affiches te betekenen hadden die op heel veel plaatsen aan de ramen te zien waren. Een opvallende rode strik op zwarte achtergrond met de tekst : ‘Ik ga bijna open’, was alles wat er op stond. Maar het mysterie is ondertussen ontrafeld.  Het nieuwe schoolgebouw van de gemeentelijke basisschool De Rekke hangt vol affiches en werd ‘ingepakt’ met een mooie rode strik.
Op vrijdagnamiddag 25 november werd het nieuwe gebouw door de leerlingen geopend. Bijna 400 kleuters en leerlingen van het basisonderwijs verzamelden rond 14.30 uur op de speelplaats en evenveel rode ballonnen gingen een half uur later de lucht in. De schepenen Pierre Bels, Raf Engels en Kim Dorikens (haar dochtertje Noa loopt er ook school en was die dag jarig) genoten mee van het schouwspel. De huidige kinderburgemeester Jarne Bisschops, uit het 4de leerjaar, gekleed met pitteleer en hoge hoed mocht mee de honneurs waarnemen. De kinderen hadden tevoren samen met de Sam-ploegen zelf ideeën mogen aanbrengen over hoe deze dag zou verlopen.
Na het oplaten van de ballonnen nodigde directrice Inge Coeckelbergs de gemeentemandatarissen, de pers en de grootste kinderen uit om het nieuwe gebouw  te bezoeken. Naast de moderne en vooral functionele klassen voor het 5de en 6de leerjaar, uitgerust met digitale borden, is er ook de toneelzaal die voor verschillende doeleinden kan gebruikt worden en de grote computerklas.
Nog enkele zaken om te onthouden : In mei 2010 werd begonnen met de afbraak van de oude schoolgebouwen. In de daaropvolgende maand september werd gestart met het bouwen van de nieuwe.  Aan het hele project hangt een prijskaartje van 1.700.000 euro. In februari zal de officiële opening plaats vinden.
L.V.R.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *