De oude Weverstraat

-Oude-Weverstraat
Wie vroeger in Berendrecht heeft gewoond, vanaf de jaren’50 zal zich nog wel kunnen herinneren dat de Stoofstraat door de “zandkeet” liep, dit vanaf de Dorpstraat tot aan de Zoutestraat.
Maar deze Stoofstraat veranderde in de Dorpsbeekstraat. Ook de Kerkstraat kreeg een andere naam: de Sint Jan- Baptiststraat.
Tussen de Stoofstraat en de Kerkstraat lag er een piepklein straatje: de Weverstraat, iets meer dan 100 meter lang. Deze straatnaam bleef zoals hij was maar ook daar heeft de moderne tijd alle commerce verdreven.
De oude schuur op de hoek werd gebruikt om karwielen en doodskisten te maken door Janus Groffen. Toen woonden de gebroeders Groffen al tegenover mekaar. Petrus baatte een verfwinkel uit en verkocht ook linolium en balatum.
Iets verderop had je een kruidenierswinkel van de Spar en helemaal op de andere straathoek had je “Jan plak” die tabakswaren verkocht.
Wat een mooie tijd toch en iedere kleine zelfstandige verdiende toen dik het zout op zijn patatten, dat is nu wel even anders.
Franco

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *