De Oude Gans rijdt uit

oude-gans
Nu de eerste koningen reeds gekroond zijn, is het de beurt aan de oudste gansrijdersvereniging van de polder, de Oude Gans Berendrecht. Op hun jubilerend 90-jarig bestaan zullen zondagmiddag 3 maart 28 ruiters  strijden om het felbegeerde ganzenkopje. Heel het gebeuren begint bij café  De Molengeest waar de ganse bende samen komt om vandaar uit richting het ouderlijk huis van koning Joris Aendekerk te trekken. Eenmaal hij zijn onderdanen, vrienden en familieleden van de nodige hapjes en dranken heeft voorzien, trekt de gansrijdersstoet verder richting sporthal De Polder aan de Zandweg.
Wanneer het middaguur is aangebroken, wordt traditioneel tomatensoep gegeten in lokaal De Koerel waarna nog een bezoek wordt gebracht aan café Berendrecht Sport. Zodra de kelen een laatste maal zijn gesmeerd, kan omstreeks 15h00 het gansrijden beginnen op de Solftplaats te Berendrecht.
De nieuwe koning mag niet enkel op 17 maart met de gebroeders Pieter & Joris Aendekerk naar het keizerrijden, maar zal ook tot in de vroege uurtjes gevierd worden in lokaal De Koerel. Iedereen is hier van harte welkom voor een gezellig feest.
Verder vraagt de Oude Gans Berendrecht rekening te houden dat de stoet voor het rijden onder meer in volgende straten zal passeren: Burgemeester Verhulstplein – Westmolengeest – Steenovenstraat – Antwerpsebaan – Zandvlietse Dorpstraat – Ruytermansweg – Zandweg – Dorpstraat – Solftplaats en Monnikenhofstraat. Na het rijden worden de paarden afgezadeld aan de Wollegrasstraat.
Het gansrijden gaat door op zondag  3 maart 2013 op de Solftplaats te Berendrecht.
 
Verkeersomleiding
Er is geen verkeer mogelijk langs de Solftplaats te Berendrecht. Hierdoor volgen de bussen van De Lijn  van 12 tot 20 uur een omleiding.
– Richting Zandvliet: normale reisweg tot Monnikenhofstraat – links Kruisbos – rechts Dominicanenstraat – links Franciscanenstraat – rechts Cecilianenstraat – links Antwerpsebaan – rechts Schouwvegerstraat – rechts Dorpstraat en verder normale reisweg.
– Richting Antwerpen: normale reisweg tot Dorpstraat – links Schouwvegerstraat – links Antwerpsebaan – rechts Cecilianenstraat – links Franciscanenstraat – rechts Dominicanenstraat – links Kruisbos – rechts Monnikenhofstraat en verder normale weg.
De halte Kleine Bredestraat zal niet bediend worden. Er worden vervanghaltes geplaatst ter hoogte van volgende kruispunten:
– Monnikenhofstraat/Kruisbos
– Cecilianenstraat/Antwerpsebaan
– Dorpstraat/Solftplaats
foto: Joris Aendekerk Koning 2012

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.