De Lustige Gans rijdt voor de 12de keer uit

 

Vrijdag 2 februari vond de ruiterloting van de Lustige Gans plaats in café De Notenboom. De volgorde van de ruiters en de snijmomenten werden geloot. Speculaties braken los, wie wordt koning 2018 op 18 februari 2018 van De Lustige Gans?
De koning gaat samen met de laatste drie koningen Joppe Vranken, Sven Van Lommel en Steven Moons op 18 maart naar het keizerschap in Berendrecht. Er wordt wederom een stevig ontbijt geserveerd aan de ruiters en hun gezin. Na de spek met eieren worden de paarden opgezadeld en vertrekt de stoet om naar café De Geesten, in de Waterstraat, te gaan en daar de rest van de leden en sympathisanten te ontmoeten rond 9.30 uur. Dan trekt de stoet verder door Ekeren. Rond 11.30 uur wordt Koning Steven Moons uitgehaald bij hem thuis, in de Driehoekstraat, over de bib, deze biedt aan iedereen, zoals de traditie het ondertussen wil, pekesstoemp met worst aan.
Na het uithalen trekt de stoet verder door Ekeren om dan om 15.00 uur aan te komen op het Kristus Koningsplein. Na het afleggen van de kroon en mantel door Koning Steven, zullen 25 ruiters opnieuw strijden om de felbegeerde kroon van de Lustige gans.
Ondertussen wordt het 17.00 uur en zal het net op drie mazen hangen. De spanning stijgt, iedereen maakt een kans… Niet veel later zal de nieuwe Ekerse koning gekroond worden.
Na de kroning is iedereen welkom om de kersverse koning te vieren in de Akerzaal van het Ekers Hof. De inkom is gratis en plezier verzekerd!
Tot 18 februari in Ekeren, tot 18 maart op het keizerrijden in Berendrecht!
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *