De Koninklijke Vriendenschaar brengt "4x Anders"


Als de muren konden praten…… Het is niet alleen een single van Will Tura maar het zou ook de eindconclusie kunnen zijn van de mensen die de opvoering 4x Anders van de Vriendenschaar bijwoonden. Immers, de 4 muren van een appartement fungeerden als rode draad in het stuk en daartussen vochten 4 koppels hun besognes uit. In vier dialogen, die verder niets met elkaar te maken hadden, werden mensen tot elkaar aan getrokken, keerden ze zich terug af van elkaar en vochten hun verschillen uit, soms tot de dood.
De Vriendenschaar leverde bij deze een collectieve prachtprestatie die het amateurisme ver overstijgt. De acteurs durfden van het kluchtenpad af te wijken en bewezen daarmee meer in hun mars te hebben dan eender wie kon vermoeden. Iemand ophemelen is niet nodig en zou afbreuk doen aan anderen. Iedereen acteerde op zeldzaam hoog niveau en de dialogen pingpongden de hele avond meedogenloos heen en weer. De duo ’s waren perfect op elkaar ingespeeld en kleine hiaten werden vakkundig opgevuld.
Voorzitster Marie-Josee Huybrechts toonde zich een tevreden vrouw. ‘Hoewel de generale repetitie niet vlekkeloos verliep hebben we het er goed vanaf gebracht. De nieuwe aanwinsten hebben zich probleemloos geïntegreerd en de publieke belangstelling valt reuze mee. Niet iedereen kon de serieuzere aanpak smaken maar daar trek ik me nu niks van aan, want het is zoals de spreuk die bij mij in de keuken hangt: Er is nog geen kok gevonden die kan koken voor alle monden.’ Echt een aanrader. 
De Vriendenschaar brengt “4x Anders” nog dit weekend op vrijdag- en zaterdagavond, aanvang 20.30 uur, deuren open om 19 uur.  De inkom bedraagt : 9 euro, kaarten zijn te bekomen op gsm. 0473 88 61 88
Peter Hendrickx

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *