De kogel is door de kerk


ZANDVLIET – Er was ene “Frans van Bouwel “die mij, tijdens mijn coronawandeling opmerkzaam maakte over de hoogte van de boordstenen voor zijn garages. “Het is vrijwel onmogelijk of toch niet zonder autoschade in of uit je garage te rijden” zei Frans.
“Maar…” ging hij verder, “ik ben er mee bezig en heb schriftelijk contact met de aannemer. Ik heb zelfs zijn brieven mogen inzien met daarin ook de reactie van de aannemer”.
Om daar toen al een artikel over te schrijven leek mij toch te vroeg en te riskant.
Ter hoogte van de Botermarkt lagen de boordstenen slechts enkele centimeter boven de rijbaan zoals het eigenlijk hoorde te zijn.
Het probleem lag wel echt tussen de Varkensmarkt en de Botermarkt.
Pas na bijna twee maanden kwam er een bezoek ter plaatse van de districtsburgemeester die de aannemer de opdracht gaf om ter hoogte van de garages de afgezaagde boordstenen te vervangen door betonnen, zacht aflopende brede stenen. Iedereen is nu zeker tevreden met het geleverde werk ook al ging dit niet zonder slag of stoot.
Vooral Frans heeft er alles aan gedaan en dan nog met zeer deskundige uitleg die ik zelf soms drie keer moest lezen om het in mijn brein op te slaan.
Op de foto ziet men ook de oorspronkelijke boordsteen die toen helemaal doorliep voor de garages.
Fransooi

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *