Danny Sleymer koning van de kiekenrijders in Zandvliet

 

Na een woeste sleur- en trekpartij is de 41-jarige Danny Sleymer zaterdag koning geworden bij de kiekenrijders van chiro Kievitjes in Zandvliet. Hij trok de kop van het taaie dier nadat Sanne De Bie hem met haar frele vingers had gekraakt. Sanne was met Peggy Van Linden een van de twee vrouwelijke deelneemsters. Er werd nog een ronde op de blote nek gereden nadat snijmeester Maarten Gabriels een knip had gegeven in het net dat toen nog 6 mazen telde. Vlak nadien sleurde Vincentius Crynen (zoon van Jos Crynen, voorzitter van de Oude Gans Berendrecht) het net weg, waarna Sanne De Bie de nek kraakte.  Sprekers Niels Jongeneelen en Arne Geladi, die zelf om beurten meereden, praatten 250 euro bijeen.  
Vermelden we nog dat Danny Sleymer lid is van de Zandvlietse ganzerijders waar hij al 6 jaar boetemeester is.
Na het kiekenrijden werd er in het lokaal van de chiro nog duchtig nagevierd. Daarna vertrokken de kiekenrijders en hun aanhang voor een kroegentocht door Zandvliet. Zondag wordt er opnieuw aan de kiekenkop getrokken door de leden van de Chiro. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder