Dames SKNS krijgen niet wat ze verdienden tegen Simikos

Na een mooie overwinning (4-1) verleden week tegen de derde in de rangschikking, Vdp, moesten de dames afgelopen zaterdag tegen de tweede in de stand, Simikos. De heenmatch was een flop geweest voor Nieuw Stabroek. Na 10 minuten was het al 3-0 en uiteindelijk is deze match geëindigd op 7-0. Een totale offday voor de ploeg.
Simikos die 17 punten voor ons stond, kwam met een houding op het veld van “we gaan dit varkentje is wassen”. Onze dames echter waren van plan hun vel deze keer duur te verkopen om een debacle zoals in de heenmatch te vermijden. Onze trainer, Wim, had een opstelling en een tactiek  uitgedokterd waardoor Simikos goed opgevangen zou worden en waardoor wij toch ook gevaarlijk konden zijn.
Vanaf minuut één klopte het plan zoals gehoopt. Onze dames waren heviger in de duels, ze combineerden zeer goed en het belangrijkste, het spel speelde zich af op de kant van Simikos en zij konden amper gevaarlijk zijn. Er waren enorme kansen voor Sarah (die de paal trof), Nikita en Tine. Daarentegen had onze keepster, Anke, amper werk. Een lob over de deklat tikken, was het gevaarlijkste dat zij in de eerste helft te verwerken had. Langs de zijlijn begonnen de Schotense supporters en begeleiding meer en meer te morren en bij elke beslissing van de scheidsrechter, moest hij het ontgelden. De ruststand bleef 0-0.
Tijdens de rust moest Wim weinig veranderen. Iedereen was goed aan het spelen en de taken werden goed uitgevoerd.
De speelsters van Simikos die waarschijnlijk tijdens de rust een donderpreek hadden gekregen, begonnen de match agressiever. Er werd gestreden op het scherpst van de snee. Onze verdediging had ook meer werk aan de winkel. Toch waren de eerste kansjes voor ons, maar de bal wou er niet in. Tot overmaat van ramp kwam Simikos in de vijftigste minuut op voorsprong door een frommelgoal. Gelukkig gingen de kopjes niet hangen en probeerde Nieuw Stabroek terug op gelijke hoogte te komen. Sarah werd foutief getackeld in de zestien meter, maar de scheids floot geen penalty (was dit onder druk van de supporters van Simikos?). Vijf minuten later werd Sarah op twintig meter van het doel zwaar onderuit gehaald (gestrekt been en met de noppen vol op de enkel).  Deze fout werd zelfs niet bestraft door een kaart! Nikita nam gedecideerd de bal en schoot de vrije trap mooi binnen. 1-1, een dik verdiende gelijkmaker. Simikos onder de indruk van het Stabroekse weerwerk, was niet meer gevaarlijk. Juist voor affluiten was er aan beide kanten nog één kans die telkens mooi gepareerd werd door de keepsters. 1-1 was de einduitslag. Een resultaat waar wij voor de match hadden voor getekend, maar achteraf gezien was dit door onze kansen, ons spel, onze motivatie en de doelkansen, te weinig waarop we verdienden. Toch werd dit gelijkspel als een overwinning gevierd.
Nu een weekend rust en dan hebben we twee verplaatsingen voor de boeg. Onze dames zijn 2015 zeer goed begonnen en ik heb het volle vertrouwen op het vervolg.