Dames Nieuw Stabroek verliezen tegen leider

Zaterdag ll. hebben onze dames tegen de leider (met 12 punten voorsprong op de tweede) gespeeld. Bij Nieuw Stabroek ontbraken er zes speelsters door ziekte, skiverlof of werk. Gelukkig konden we rekenen op de hulp van de meisjesploeg om een volwaardige ploeg samen te stellen. Onze dames hadden niets te verliezen, maar waren overtuigd hun huid duur te verkopen. Berkenrode moest niet rekenen dat dit een makkie ging worden.
Berkenrode begon de eerste helft met windvoordeel. Toch was de eerste kans voor SKNS. Sarah die door de verdediging slalomde, werd foutief gestuit. Toch kwam zij alleen voor de keeper, maar spijtig hield de scheidsrechter geen rekening met het balvoordeel en floot de fout. De vrijschop werd gekeerd door de keeper. Na tien minuten was het “Katy-time”. De gevaarlijke spits van Berkenrode werd zeer goed gehouden door Sofie B, maar kon af en toe toch gevaarlijk trappen naar doel. Eén bal kwam op de paal, één op de deklat en de derde belandde spijtig genoeg in doel. De 0-1 was tevens de ruststand.
In de tweede helft hadden wij windvoordeel. Vanaf het begin bestookten wij het doel van Berkenrode. Sarah, Tine en vooral Ellen hadden een reuzen kans. Er sloop paniek in de verdediging van Berkenrode en af en toe werden de duels grimmig. Tien minuten voor tijd werd er een speelster(Sofie) extra in onze aanval geposteerd, hopend om toch nog een verdiend punt in de wacht te slepen. Spijtig genoeg besliste het nummer 12 (Katy) die verlost was van haar boeman er anders over. Op haar eentje counterde ze onze ploeg en werkte zij koel af. Partij gespeeld, maar onze speelsters konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. Na de match heb ik van verscheidene dames van Berkenrode welgemeende felicitaties gekregen en begrepen zij onze lage klassering niet.