Dames Nieuw Stabroek verliezen tegen koploper

Na twee dik verdiende overwinningen (1-2 op Andalusia en 3-1 tegen Vremde), moesten onze dames afgelopen zaterdag partij geven tegen Simikos, de leider in de A-reeks.
Wij wisten dat dit een zeer moeilijke wedstrijd ging zijn omdat de speelsters van Simikos ook in het Belgisch Verbond spelen en hierdoor meer ervaring hadden dan onze dames. Toch gingen we het er beste van maken en door inzet en de positieve mentaliteit binnen de ploeg konden we misschien nog iets rapen.
Spijtig genoeg moesten we enkele speelsters missen en hadden we gelukkig versterking van de meisjes.
Het eerste kwartier had Nieuw Stabroek het heel moeilijk. Simikos kwam langs alle kanten. Na een kwartier stond het 0-4. Toch bleven onze dames ervoor gaan. In de 20e minuut kon Sarah een fout in de Schotense verdediging afstraffen en maakte zij de 1-4. Toch kon Simikos nog tweemaal tegenscoren voor de rust.
De tweede helft was een gans andere match. Nieuw Stabroek nam het initiatief en we kregen verscheidene kansen via Sarah, Julie en Kim. De duels in het middenveld waren steeds voor SKNS. In de 45e minuut kon Julie een vrije trap van Sarah binnentrappen, 2-6. Vijf minuten later werd een schot van Sarah op de lijn gekeerd. Spijtig genoeg kon Simikos op de tegenaanval de 2-7 scoren. In de laatste minuut gaf de scheids onterecht nog een penalty aan Simikos. Anke kon de penalty keren en de 2-7 was de eindstand.
Op basis van de tweede helft kunnen de dames trots zijn op hun prestatie. De kopjes gingen niet hangen en ze bleven vechten tot het einde.