Dames Nieuw Stabroek verliezen onverdiend

Na drie opeenvolgende (zwaar) verloren wedstrijden hadden de dames iets goed te maken afgelopen weekend (19/20 februari). Door kwetsuren van enkele van onze speelsters moest onze ploeg versterkt worden door enkele meisjes (Annelies, Vanessa en Liesse).
Stabroek moest spelen tegen de dames van Vremde. Dit seizoen hadden wij voor de beker met 6-0 en voor de competitie 4-0 van hen verloren. Toch was er het geloof dat er iets te rapen viel.
Vanaf het begin namen onze dames het heft in handen. Vremde die slechts met elf waren, verloor in de vijfde minuut hun kapitein. Zij had zonder enig contact haar voet omgeslagen en moest afgevoerd worden. Gevreesd wordt dat haar achillespees gescheurd zou zijn. Hopelijk is dit niet het geval en wij wensen haar via dit artikel een spoedig herstel toe. Vremde moest hun ploeg reorganiseren en dit was voor ons een groot voordeel. Vremde kwam niet in de buurt van onze keepster Anke. Daarentegen was het nummer 1 van Vremde de held van de avond. Zij hield de ene bal na de andere tegen. Niet vreemd dat zij gegeerd is door verscheidene eerste klassenploegen van de nationale competitie. Tien minuten voor het einde van de eerste helft kregen we het deksel op onze neus. Wij gaven onnodig een hoekschop weg. Deze werd slecht ontzet en een aanvalster van Vremde kon tot tweemaal toe naar doel schieten. De tweede maal ging de bal spijtig genoeg de netten in. Dit was tevens de ruststand.
De tweede helft gingen we nog meer in de aanval. De ene kans viel na de andere, maar die dekselse keepster hield alles tegen en als ze verslagen was, stond het doelhout in de weg. De partij werd met de minuut bitsiger. De rechtse back van Vremde kon Ellen niet aan banden houden en maakte de ene fout na de andere. Dit met geel tot gevolg. Bij een hoekschop werd de bal met de hand (en niet van de keeper) weggeslagen. De scheidsrechter had het niet gezien en spijtig genoeg kregen we geen penalty. Vremde begon tot irritatie van de Stabroekse speelsters en supporters meer en meer tijd te winnen. Vijf minuten voor tijd werd Jelle net buiten de zestien meter getackeld. Bij deze actie werd haar voet zwaar geraakt met als gevolg een zwaar verstuikte enkel, seizoen over voor haar en een gekwetste meer in onze kleine kern. Wij wensen haar via deze weg ook een spoedig herstel toe. Na zeventig minuten (zonder bijkomende tijd voor tijd winnen) floot de arbiter de match af. Vremde zeer gelukkig en beseffend dat zij deze overwinning gestolen hadden (dit zijn de woorden van hun coach). Stabroek ontgoochelt, maar toch blij voor de geleverde prestatie.
Spijtig genoeg zijn we met deze uitslag bijna zeker van de voorlaatste plaats en hoogstwaarschijnlijk zakken we terug naar onze vertrouwde B-reeks. Door de verscheidene nieuwe en onervaren speelsters die er dit jaar bijgekomen zijn en de vele blessures die onze ploeg hebben geteisterd, hebben we het voetballend zeker niet slecht gedaan. Misschien is een verblijf van twee of drie seizoenen in de B-reeks niet slecht voor de verdere ontwikkeling en motivatie van de ploeg. Met de huidige kern, aangevuld met nog enkele nieuwkomers (wat zeker nodig is) kunnen we zeker verder geraken. Dit geeft Nieuw Stabroek ook de mogelijkheid om de jonge en talentvolle speelsters van de meisjes rustig te laten doorgroeien naar de eerste ploeg.
Kop op dames. Volgende week Valaarhof en hopelijk de overwinning.