Dames Nieuw Stabroek missen competitiestart niet

Vrijdag 6 september startte de voetbalcompetitie opnieuw. De damesploeg van Nieuw Stabroek, die grote wijzigingen in het tussenseizoen heeft ondergaan (twee speelsters onbeschikbaar door zwangerschap, twee speelsters gestopt door blijvende kwetsuren, vijf nieuwe aanwinsten, …), had onmiddellijke een moeilijke uitwedstrijd. Zij moesten tegen Ik Dien, een stevige ploeg waar we twee jaar geleden niet konden van winnen.
De verplaatsing naar Edegem verliep niet vlekkeloos. Twintig minuten voor aanvang was iedereen ter plaatse. Een enorme file op de Ring zorgde ervoor dat de dames hun opwarming tot een minimum moesten herleiden.
Vanaf het begin had SKNS het heft in handen. Wij hadden groot overwicht, maar de goals bleven achterwege. Er waren twee enorme kansen voor Sarah en de Edegemse keepster kon tussenkomen bij acties van Charlotte, Sophie en Julie. In de 20e minuut kwam eindelijk de 0-1. Sarah kon een mooie pass van Caroline binnenschuiven. Ik Dien begon lichtjes te drukken en kon op buitenspel gelijk maken. Onze dames waren niet onder de indruk en begonnen de goal van Ik Dien verder te bestoken. Vijf minuten voor rust zwiepte Nikita de bal bij een hoekschop, naar de tweede paal, waar Sandra kon binnenkoppen. 1-2 was ook de ruststand.
Tijdens de rust kon ik als trainer weinig verbeteren. Enkel de speelsters er attent op maken dat de druk diende aangehouden te worden.
De tweede helft verliep gemakkelijker voor onze dames. Nadat de keeper van Ik Dien twee mooie safes had gemaakt op kansen van Sarah en Nikita, flatterde zij op een schot van Sarah. Enkele minuten later volgde Sophie goed op een geweerd schot en tikte de 1-4 binnen. Een kwartier voor het einde kon Sarah haar hattrick vervolledigen. Zij werd de diepte ingestuurd door Nikita en scoorde de 1-5. Er waren nog grote kansen voor Julie, Charlotte en Caroline, maar de voorsprong werd niet groter doordat de keepster van Ik Dien haar foutje meer dan goed maakte.
De competitie start goed voor onze dames. Gewonnen tegen een moeilijke tegenstander met mooi combinatiespel, inzet en veel goals.  (GL)