Dames D SKNS – VDP 1-1

Zaterdag speelden we tegen VDP, de nummer vier in de stand. In de heenwedstrijd wonnen nipt met 0-1 dankzij een heel late goal, dus we wisten dat het niet gemakkelijk ging worden. In het begin was het al VDP wat de klok sloeg, we kwamen er niet uit. Ze kregen veel inworpen, we slaagden er niet in om het balbezit over te nemen en moesten hun spel ondergaan. We hadden ook veel last met de wind, ballen richting het bos kwamen nooit aan omdat er te veel wind achter zat en het was moeilijk de bal over de grond te spelen. Na een kwartier kwamen we er toch uit en hebben we de match gedomineerd, we creëerden vele kansen. Lindsey beloonde ons harde werk met de 1-0. Dat was zeker een verdiende voorsprong. We begonnen de tweede helft met een minimale voorspong, we moesten blijven opletten. We brachten mooi voetbal, speelden ons eigen spel en kregen heel veel kansen. We hebben alle latten en palen van het doel geraakt maar de bal wilde er niet meer in. VDP kwam er een aantal keer stevig uit maar de verdediging speelde sterk. Na een twintigtal minuten kreeg VDP een penalty voor een handsbal. Duidelijker aangeschoten als deze bestaat er gewoon niet, de arbiter werd overduidelijk beïnvloedt door de tegenspeelsters en –supporters. VDP scoorde tegen van op de stip, 1-1. We  deden er alles aan om nog op voorsprong te komen, iedereen ging vol in de aanval. We kregen nog een aantal goede kansen maar niemand slaagde erin om het af te werken. We hebben belangrijke punten verloren, we staan nu drie punten achter op Wavria dus er moet absoluut twee keer gewonnen worden tegen hen. Volgende week wacht de eerste confrontatie!