Dag van de landbouw bij Hoeveslagerij Gabriëls

De familie Gabriëls – Brouwers

Op zondag 17 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden voor de 35ste keer de Dag van de Landbouw. 44 bedrijfsleiders laten je, samen met hun familie, kennis maken met hun werk, hun producten en het leven op hun land- en tuinbouwbedrijven. Het jaarthema is ‘Het begint bij ons’. Landbouw is immers de basis van al ons voedsel maar van nog veel meer.
Met het thema ‘Het begint bij ons’ wijzen de organisatoren, Landelijke Gilden en Boerenbond, er op dat de basis van ons voedsel op de landbouwbedrijven ligt.  Maar ook groene energie of bepaalde grondstoffen voor groene chemie worden op een landbouwbedrijf geproduceerd.

Dag van de Landbouw is een unieke gelegenheid om op eigen ritme, enkele Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven te bezoeken en te ontdekken hoe het er elke dag aan toe gaat. Ontdek ook hoe verrassend innovatief de sector is. Op Dag van de Landbouw zie je heel moderne technologieën die tegenwoordig gebruikt worden in plant- en dierproductie. 
Een uitgebreid overzicht van alle deelnemende bedrijven vind je op www.dagvandelandbouw.be. . 

Hoeveslagerij Gabriëls
In onze regio kan je een bezoek brengen aan de Hoeveslagerij van Gert Gabriëls en Leen Brouwers, ’s Hertogendijk 54 te Stabroek.  In 1997 nam Gert het bedrijf over van zijn ouders. Aanvankelijk behield hij het melkvee, maar met de jaren focuste hij steeds meer op het vleesvee.  Het bedrijf van Gert en Leen is een echt familiebedrijf, dat stap voor stap gegroeid is. De koeien eten trouwens voeder dat Gert zelf lokaal teelt op hun akkers in de Polder. Het bedrijf ligt in een uniek landschap, waar haven en Polders elkaar ontmoeten.
Dag van de landbouw: zondag17 september – Gert Gabriëls en Leen Brouwers, ’s Hertogendijk 54 van 10:00 tot 18:00 uur

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *