Crevits brengt mooi nieuws voor Hogere Zeevaartschool


OOSTERWEEL – Tijdens haar keynote speech op de Naamgevingsceremonie van de Hogere Zeevaartschool op 4 oktober maakte Hilde Crevits, vice-ministerpresident van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, bekend dat de HZS in 2018 10 miljoen euro subsidie krijgt voor haar vernieuwbouwproject. Dat vernieuwbouwproject heeft een totaalkost van 25 miljoen euro. De overige 15 miljoen wordt extern gefinancierd.
Het vernieuwbouwproject van de HZS is een ontwerp van een tijdelijke vereniging bestaande uit Atelier Kempe Thill uit Rotterdam en aNNo architecten uit Gent. Ondertussen zijn fase 1 (het schetsontwerp) en fase 2 (de presentatie van het voorontwerp) afgerond.
Volgende fases in het vernieuwbouwproject zijn de aanvraag voor de stedenbouwkundige vergunning (fase 3) en het uitvoeringsdossier (fase 4). De eerste spade wordt in de grond gestoken in augustus 2018.
Naamgevers en laureaten
Tijdens de ceremonie werden ook de Naamgevers voor het nieuwe academiejaar bekendgemaakt. De promotie nautische wetenschappen 2017-2018 wordt genoemd naar wijlen Hippolyte Hertoghe en de promotie scheepswerktuigkunde naar Arie De Souter.
Eveneens werden de laureaten van het voorbije academiejaar 2016-2017 in de bloemetjes gezet. Zij ontvingen prijzen toegekend door diverse verenigingen: het Koninklijk Belgisch Zeemanscollege, het Koninklijk Gallois Genootschap, het Nautical Institute Belgian Branch, de Belgische Maritieme Liga, de Vrienden van het Scheepvaartsmuseum, de Stichting Ernest Urban en de firma Brabo.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *