Corona testpunt in Hoevenen

De gemeente Stabroek gaat op vraag van de lokale huisartsenkring MediNet BeZaLiSt (Berendrecht, Zandvliet, Lillo, Stabroek) een tijdelijk corona testpunt optrekken op een deel van de parking Blokwegvelden, sportterreinen in de Kerkstraat te Hoevenen. Die zou tegen maandag 10 augustus operationeel moeten zijn.
Hier kan de corona test afgenomen worden op afspraak en na doorverwijzing van de huisarts. Nu worden de patiënten nog doorverwezen naar het testpunt Merksem of Brasschaat die overbelast geraken. Ook Antwerpen wijzigt haar strategie (testdorp ipv verschillende punten). Het testpunt is voor de bewoners van de gemeente Stabroek/Putte/Hoevenen maar ook voor Berendrecht/Zandvliet/Lillo.

Het testpunt zal ook niet fulltime werken, enkel in de voormiddag. Dit draait grotendeels op gespecialiseerde vrijwilligers.
Wellicht wordt het testpunt gebruikt voor de maanden augustus en september. Indien nodig kan het testpunt langer dienst doen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

  1. Is de testpunt gemakkelijk bereikbaar voor oudere of gehandicapte personen ? Welk openbaar vervoer moeten /kunnen ze nemen om er te geraken? Is er een afspraak voor nodig ? welke documenten moeten we meebrengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *