Corona doet vraag naar woonproject stijgen


Zestien woningen met privétuin en gemeenschappelijk groen

In Vloeiende bijna aan de Antwerpsesteenweg realiseert Van Wellen Group een nieuw bouwproject. Alhoewel de plannen al van vorig jaar dateren, spelen ze in op wat mensen in dit coronatijdperk verwachten van modern wonen.
Kapellen – “Door de bizarre gevolgen van de coronapandemie wordt nogmaals onderstreept, dat de wijze waarop we in de toekomst gaan (samen)wonen en leven grondig in vraag wordt gesteld. De familie Van was al langer bezig met het uitwerken van nieuwe ‘future proof’ woonconcepten. Dit project lijkt nu niet alleen te voldoen aan de meest actuele eisen inzake energie en milieu, maar houdt ook rekening met hoe we moeten omgaan met corona en andere mogelijke pandemieën”, zegt Björn Verhoeven van de Van Wellen Group.
“Uiteraard zijn de plannen van dit project getekend lang voor de coronacrisis. Maar het benadrukt wel dat de woonbehoeften van mensen nu anders zijn dan die van pakweg tien of vijftien jaar geleden. Panden en woningen worden kleiner. Maar mensen willen nog wel groen en een tuin. In Nederland wordt heel veel gebouwd met een gemeenschappelijke groene ruimte. Dat is daar ingeburgerd. Maar de mentaliteit in Vlaanderen is anders. Het gezamenlijke groen kan, maar de meeste Vlamingen houden ook vast aan een eigen stukje privégroen. Dus voorzien we in dit project wel in een ruime gemeenschappelijke tuin met paviljoen en barbecue, maar wordt dat aangevuld met een private tuin of terras”, legt Verhoeven uit.
De trend om zoveel mogelijk gemeenschappelijke infrastructuur te voorzien, botst tegen haar grenzen. Als ontwikkelaar moet je daar rekening mee houden en op zoek gaan naar alternatieven. Hier is daarom geen ondergrondse parking met gemeenschappelijke liften, trappen en hallen. Toen we dit project ontwierpen was er nog geen sprake van social distancing, maar plots past dit ontwerp aan bijvoorbeeld de nieuwe realiteit. Hetzelfde geldt trouwens voor de persoonlijke openluchtparkings, ingewerkt in een groenstructuur. Per twee units is er één lift en zo vermijd je dat veel mensen dezelfde lift moeten gebruiken”, aldus nog Björn Verhoeven.
Dit project bevindt zich op een boogscheut van Antwerpen, vlakbij de centra van Kapellen en Brasschaat en bevat 4 penthouses, 4 ruime woningen en 8 duplex-appartementen. Prijzen vanaf 335.000 euro.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder