Containers en betonblokken blokkeren grensovergangen

Regio – Ook in het polderdistrict en Stabroek zijn de grensovergangen naar Nederland geblokkeerd. In Zandvliet is alleen nog mogelijk om via de Hollandsebaan naar Nederland te rijden. In Putte en Kapellen kan dat enkel nog via de half versperde Antwerpsestraat.

De burgemeesters van Stabroek, Kapellen en het Nederlandse Woensdrecht overlegden samen met de politiechefs over de te nemen maatregelen. “Alhoewel de regeringen van de twee landen niet op dezelfde golflengte zitten qua coronamaatregelen was er bij onze Nederlandse collega Steve Adriaansen begrip om de grensovergangen te sluiten en te controleren. We kwamen overeen om nog maar één centrale doorgang in Putte open te houden. Wie nu van het ene naar het andere land wil, kan alleen nog de grens oversteken aan de Antwerpsestraat-Putsesteenweg. Daar is de weg voor de helft versperd”, legt Stabroeks burgemeester Rik Frans (N-VA) uit. De Plantinlaan is versperd met een container en dat is in Stabroek de enige andere grensovergang. Ook Kapellen neemt dezelfde maatregelen. “Wij sluiten de zijstraten aan de Nederlandse kant van de Grensstraat af met betonblokken. Dat viel niet overal in goede smaak bij de Nederlandse buurtbewoners. Zij probeerden op een gegeven moment het werk van onze mensen te bemoeilijken en onze politie kwam ter plaatse om de gemoederen te bedaren”, zegt Dirk Van Mechelen (Open Vld), burgemeester van Kapellen. De grensovergang aan de Antwerpsestraat blijft ondertussen toch druk gebruikt, zowel door auto’s, vrachtwagens als fietsers en voetgangers. De politie controleert de voertuigen sporadisch. De burgemeesters doen ook een dringende oproep om de coronamaatregelen na te leven.

Polderdistrict
De stad Antwerpen liet op een na alle grensovergangen afsluiten met containers. Ook de doorgangen in het bosrijk gebied van Zandvliet werden versperd. Alleen de Hollandsebaan (N101) blijft open voor verplaatsingen die worden toegestaan. Aan de afrit van autosnelweg A12 in Zandvliet verspert een politiecombi de weg om de voertuigen te controleren.

Vignet
De burgemeesters adviseren ook dat grensarbeiders gebruik maken van een grensvignet. Grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen kunnen vanaf nu een vignet gebruiken om sneller de grens te passeren. Het vignet dient om te voorkomen dat die grensarbeiders worden opgehouden bij de grens en is verkrijgbaar via www.crisiscentrum.be

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eén reactie

  1. Ik ben Belg, woon in Nederland, mijn artsen, specialisten zijn in België.
    Hierbij meld ik u dat ik deze week voor maandelijkse controle naar de huisarts moet.
    Hoop geen moeilijkheden te hebben aan de grensposten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder