Computercriminaliteit bespreekbaar tijdens BIN-café

Op donderdag 26 oktober bundelen de BINs Kijkuit, Leopold, Bezemheide en Withoefse Heide Heide/Kalmthout hun krachten bij het organiseren van het tweede BIN-café. In het kader van de nationale actie “1dagniet” willen de BINs de avond voorafgaand aan deze dag iedere geïnteresseerde uitnodigen naar de Parochiezaal in Heide te komen.
Vanaf 19u30 is men welkom om er informatie op te doen bij de verschillende standhouders. Deelnemers: -de lokale politie zone Grens met een stand rond preventie en een stand waar je terecht kan om vragen te stellen rondom computercriminaliteit, -de brandweer zone rand, -het gemeentebestuur, -Mifra, met een stand rond de verschillende deur- en raambeveiliging, -Omni-protecta met een stand rond elektronische bescherming, -het BIN-Kenniscentrum, -het OCMW met haar project “buurten voor mekaar”.
Nieuw is dat de standhouders een korte presentatie geven om hun stand toe te lichten.
Het tweede luik van het BIN-café is het sociale samenzijn, bij een drankje en een vleugje muziek kunnen buren elkaar beter leren kennen om zo ook het sociale welzijn in de buurt te bevorderen.
De toegang tot het BIN-café is gratis, inschrijven vooraf hoeft niet. De organisatie biedt iedere bezoeker een welkomdrankje aan!
Fietsen markeren
Nog in het kader van “1dag niet” wordt met de verschillende BINS gedacht aan de fietsdiefstallen. Om dit te voorkomen of te ontmoedigen worden fietsen gemarkeerd. Een bijkomend voordeel is dat de politie de eerder gestolen fiets aan de eigenaar kan bezorgen als hij wordt teruggevonden. Om aan deze noden te voldoen wordt er op vrijdag 27 oktober een markeermoment voorzien aan de fietsenrekken van het station in Heide. Tussen 16u en 20u zal de lokale politie zone Grens er fietsen markeren met bijstand van de BIN-verantwoordelijken. Het markeren is gratis, enkel het bij hebben van de identiteitskaart is belangrijk.
Wil je nog extra info over dit project dan kan je verder contact opnemen: Louis van den Buijs coördinator BIN Withoefse Heide sectoren “Klein Zwitserland”, “Hei-statie”, “BINZ Heide” lid provinciale stuurgroep BINs lid raad van beheer BIN-kenniscentrum Putsesteenweg 169, 2920 Kalmthout vandenbuijslouis@gmail.com GSM: 0477/22.24.81

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *