Complete wereldtop aan het vertrek op 12de Grote Prijs Adrie van der Poel

Hoogerheide – Op zondag 22 januari 2012 wordt in Hoogerheide, ( voor de Belgen net over de Nederlandse grens bij Putte Kapellen), voor de 12de keer de Grote Prijs Adrie van der Poel verreden (12 x GP en 1 x WK). Dit jaar staat de veldrit weer geheel in het teken van de wereldbeker en wordt het voor de renners de laatste test als voorbereiding op het wereldkampioenschap. Dit betekent een enorm sterk deelnemersveld.
Vrijdagmiddag presenteerde de organisatie het evenement in café-zalencentrum Non Plus Ultra.

Boordevol programma
Het wielerprogramma begint op 22 januari reeds om 9.00 uur met de wedstrijd voor de nieuwelingen. De nieuwelingen rijden nog geen wereldbeker maar de organisatie wil graag deze leeftijdscategorie laten proeven aan het grote werk.
Het programma van  de wereldbeker start om 10 uur met de finale wedstrijd voor junioren. Gaat Mathieu van der Poel met de fel begeerde Wereldbeker aan de haal? Of gaan de Belgen hier nog een stokje voor steken.  De junioren worden gevolgd om 11.10 uur met de wereldbeker wedstrijd voor beloften/ U23. Zonder tegenslag gaat Lars van der Haar het klassement winnen. Wellicht kan de lokale favoriet David van der Poel voor een stunt zorgen voor de zege in de geboorte plaats van zijn vader. Tussen 12.15 en 13.00 uur verkennen de eliterenners het parcours en houden ze een trainingssessie. Om 13.30 uur gaan de elite dames voor hun laatste wereldbekerwedstrijd van start, met alle toppers, wie gaat de Nederlands- en wereldkampioen Marianne Vos van de zege afhouden. Voorts is de strijd om de wereldbeker ook bij de dames nog niet beslist. Welke Nederlandse dame gaat de beker binnen halen; wordt het de afscheidnemende Daphny van de Band, Sanne van Paassen of gaat Marianne Vos de wereldbeker winnen.

Deelnemersveld elite
Wie gaan  in Hoogerheide strijden om de ereplaatsen? Wordt het een Belgisch onderonsje tussen de Belgen Kevin Pauwels met Sven Nijs of gaat Zdnek Stybar de laatste WB-wedstrijd winnen. Maar ook  Bart Aernouts zou in Hoogerheide kunnen schitteren als laatste test voor het WK in Koksijde.  Om 15.00 uur wordt het dus echt spannend in Hoogerheide dan maken de eliterenners zich klaar voor de laatste wedstrijd in het wereldbekercircuit.
Op de website www.uci.ch  kan men vanaf dinsdag 17 januari 2012 alle startlijsten bekijken.

Parcours
Adrie van der Poel heeft als parcoursverantwoordelijke het parcours weer aangepast. Wederom is er een stuk verhard weggedeelte uit gehaald en hiervoor zijn zware loop-fietsstroken voor terug gekomen. De nieuwe omloop bedraagt ca. 2,7 kilometer.

Sponsoren
Naast de vertrouwde sponsoren heeft de organisatie voor 2012 weer een aantal nieuwe geldschieters kunnen vastleggen waaronder Businesspark Aviolanda, Eneco Energie, Uitgeverij de Bode, Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, Synergie Interim, Reggefiber en Stayokay Bergen op Zoom. De organisatie werkt voor de finale van de UCI World Cup 2012 met een budget van ruim 400.000 euro.

Toegangskaarten
De inkomprijs bedraagt slechts 10 Euro. In de voorverkoop (bij Primera Niels van Elzakker in de Raadhuisstraat in Hoogerheide) betaal je tot 21 januari slechts 8 euro.

Win Gratis toegangskaarten
De provincie Noord-Brabant sponsort dit evenement onder andere met de verloting van 100 toegangskaarten. Zij draagt daarmee de topsport en de Brabantse Wal een warm hart toe. De UCI Cyclo Cross Worldcup/Grote Prijs Adrie van de Poel Hoogerheide (zoals deze bekerwedstrijd voluit heet), vergroot de aantrekkingskracht van het gebied.
Fotowedstrijd: Wilt u gratis toegangskaarten winnen? Schenk dan uw mooiste foto van De Brabantse Wal aan de provincie. Dit kan op drie manieren: 1.    Ga naar de facebookpagina van de provincie Noord-Brabant en upload het bestand via ‘Delen foto’.   2.    Mail of stuur uw mooiste foto van De Brabantse Wal naar Kim van Ingen, via kvingen@brabant.nl of  provincie Noord-Brabant, t.a.v. Kim van Ingen, Postbus 90151, 5200 MC ‘s-Hertogenbosch. Vermeld daarbij uw naam, adres, telefoonnummer en of u één of twee kaartjes wilt winnen.
De mooiste foto’s worden geplaatst op de site van de provincie. Door uw foto in te sturen stemt u in met plaatsing. . Inzenden van uw mooiste foto van de Brabantse Wal, kan tot 18 januari 2012. De winnaars krijgen per post hun entreebewijs toegestuurd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Toekomstplannen – WK Hoogerheide 2015 ?
De organisatie heeft de toezegging van de KNWU, dat zij tot en met 2014 voor Nederland de wereldbeker mogen organiseren. Daarnaast hopen de mannen van Adrie van der Poel uit Hoogerheide in 2015 weer het wereldkampioenschap te organiseren. Na het succes van 2009 wil men nog graag een keer het grootste evenement op cyclo-cross gebied organiseren. De zogenaamde bid-procedure voor het WK 2015 loopt. En de verwachting is dat de UCI tijdens het WK in Koksijde de organisatoren voor 2014 en 2015 bekend maakt. Volgens ingewijde bronnen zou Hoogerheide met nog een kandidaat strijden om de felbegeerde toezegging voor 2015. Dat de organisatie toekomstgericht werkt bleek tijdens de persconferentie waar diverse sponsoren werden gepresenteerd die reeds een handtekening hebben gezet onder een sponsorovereenkomst tot en met 2014 met een optie voor een eventueel WK 2015.

Organisatie keurig gekleed

Tijdens de bijeenkomst in Non Plus Ultra te Woensdrecht werd door de organisatie ook hun nieuwe kleding gepresenteerd. JF Heren Mode uit Putte heeft het comité voorzien van een compleet nieuwe moderne out-fit, bestaande uit een colbert, met overhemd, sjaal en jeans alsmede bijpassende schoenen en riem. JF Mode uit Putte werkt al vanaf de oprichting samen met de organisatie en zorgt er steeds voor dat de mannen keurig gekleed voor de dag komen. “Een professionele organisatie als de GP Adrie van der Poel behoort zich ook professioneel te presenteren en daar werken wij graag aan mee met onze herenmode” aldus Ingrid van JF Heren Mode Putte.


foto: podium 2011

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder