Comité Opstalpolder vraagt onafhankelijke studie

Polders Actiecomité vraagt het Havenbedrijf een nieuwe onafhankelijke studie te laten uitvoeren, nadat de Raad van State  geadviseerd heeft het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor de afbakening van de Antwerpse haven naar de prullenmand te verwijzen.
Met die beslissing verdwijnt het zo gezegde natuurcompensatiegebied voor de 250 hectaren bedreigde Opstalpolder, op het grondgebied van Berendrecht en Stabroek, en kan die actieve landbouwzone behouden blijven. Maandagavond 8 mei komt de raad van bestuur van het Havenbedrijf samen om het dossier te bespreken. Alain Paenen, van het Polders Actiecomité, is tevreden met het advies van de auditeur en vraagt aan het Havenbedrijf dat het, vooraleer een nieuwe beslissing wordt genomen, eerst een onafhankelijk onderzoek uit te voeren over het tot stand komen van dit dossier dat ondertussen al vijftien jaar geleden werd opgestart. «Dit is het moment om 15 jaar na het opstellen van deze miskleun nieuwe plannen te maken die wel gedragen worden door de bevolking. Natuurbelangen stoppen immers niet met de Schelde als scheiding.»  (FSE)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder