CODA heeft creatieve oplossing voor wegvallen feestweekend en opening nieuwbouw


“Volg een virtuele rondleiding door onze nieuwbouw”
WUUSTWEZEL – Lang voor het coronavirus ons leven domineerde, stond het weekend van 4 en 5 juli met rood aangeduid in de agenda’s van iedereen die betrokken is bij CODA, het centrum voor palliatieve zorg in Gooreind (Wuustwezel). “Geen minister voor de officiële opening van onze nieuwbouw en ook geen barbecue op de eerste zondag van juli waarvoor vorig jaar 3500 mensen aanschoven. En toch kan u al rondlopen in onze nieuwe gebouwen via een virtuele rondleiding”, verklapt Christine Gonnissen, voorzitster van CODA.

Vrienden van CODA
“In de zomer van 2019 moesten ‘de Vrienden van CODA’ voor de 25ste barbecue al een beetje improviseren omdat we hier toen op een bouwwerf zaten. Ik beloofde iedereen toen dat we die speciale verjaardag begin juli van dit jaar zouden vieren met een extra groot feestweekend, gekoppeld aan de officiële opening van onze nieuwe gebouwen”, herinnert Christine Gonnissen zich nog.
“Jammer, maar helaas dwarsboomde Covid-19 ook onze plannen. Dus komt minister Wouter Beke niet het lintje doorknippen, kunnen wij op zaterdag 4 juli onze vele vrijwilligers geen ‘vip-ontvangst’ geven in onze nieuwe gebouwen en zal de traditionele barbecue op zondag 5 juli niet plaatsvinden. Zo’n 3500 mensen blijven letterlijk op hun honger zitten, maar we zijn er zeker van dat ze begrip tonen voor de situatie én het uitstel van dit feestweekend is geen afstel”, belooft Christine Gonnissen.

Virtuele toer
“Bij de pakken blijven zitten, past niet in het DNA van CODA. En dus hebben we ook voor deze onvoorziene situatie gezocht naar een creatieve oplossing. Via een virtuele rondleiding kan iedereen al eens rondlopen in onze nieuwe gebouwen. Na de volledige ingebruikname van de nieuwbouw breiden we onze virtuele rondleiding nog uit. Dan zal u ook ontdekken dat de mensen in CODA heel intens leven, wat ook de baseline van ons nieuwe logo is”, geeft Christine mee. “Weinig mensen beseffen hoeveel mooie momenten er hier in ons huis worden beleefd. Als je de rondleiding volgt, ontdek je ook de ruimtes voor onze medewerkers van de thuiszorg en de rouwzorg. Heel wat anders dan te krappe bureelcontainers van waaruit ze jaren moesten werken. Of je kan eens binnenkijken in het gloednieuwe lokaal dienstencentrum, waar straks iedereen uit de buurt welkom is vanaf het moment dat het weer kan en mag.”

Radio Gaga
“Toen we aan het brainstormen waren over hoe we onze nieuwbouw toch kunnen tonen zonder fysieke rondleidingen, kwamen we uit bij de televisiemakers Dominique Van Malder en Joris Hessels. Zij maakten hier enkele jaren geleden opnames voor hun televisieprogramma ‘Radio Gaga’. “De ploeg van Radio Gaga was direct te vinden om samen een voorstellingsfilm te maken over ons huis en bij uitbreiding over de werking van CODA vanuit onze nieuwe gebouwen. Het eerste resultaat kan u online bekijken vanaf het weekend van 4 en 5 juli. Op dezelfde website kan u ook een donatie doen. Zo hopen wij toch een beetje van de door corona verloren middelen die de jaarlijkse barbecue oplevert te recupereren”, besluit Christine Gonnissen, voorzitter van de raad van bestuur van CODA.
Meer info: www.intensleven.be of www.coda.care

(Tekst: Stijn By Me)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *