Gemeente Stabroek start actie "Claim je plekje"

claim je plekje
” Ik pik het niet, ik pik het op!”
De gemeente Stabroek gaat in samenwerking met OVAM, inspanningen doen voor het terugdringen van zwerfvuil en introduceert “Claim je plekje”.  Daarvoor hebben zij de hulp nodig van de inwoners van de gemeente.
Meedoen kan heel eenvoudig en heel het jaar door. Surf naar website http://www.indevuilbak.be/claim-uw-plek en claim een stukje grond in de buurt. Dat kan gaan om een parkje, een straat, een wijk.  De vakjes zijn telkens 100 m x 100 m.  Je dient je te registreren via Facebook account of via een e-mailadres.
Gratis materiaal
Elk vakje kan door vier personen of vier teams geclaimd worden. Individuen kunnen maximum 20 aaneensluitende stukken aanduiden. In teamverband mogen er maximum 50 aansluitende stukken geclaimd worden. “Het materiaal voor de opkuis,  afvalzakken, werkhandschoenen, hesjes en grijpers kan men gratis op de gemeente verkrijgen. Eens de zak gevuld, neem je contact op met de gemeente, zij komen het afval ophalen” legt Ivan Janssens (milieudienst Stabroek) uit. Wanneer je het vakje hebt aangeduid kan je best nog even contact opnemen met de milieudienst tel. 03 210 11 51 – milieudienst@stabroek.be, zij zullen u nog de nodige praktische afspraken meedelen.
Deze actie komt er op initiatief van de milieuraad “Wij hebben aan schepen An Vanalme deze actie voor het opkuisen van zwerfvuil laten weten”, zegt Walter Dehaes, ondervoorzitter milieuraad. “Vanalme sprong direct mee op de kar en zorgde voor de nodige contacten”.
Woensdag 21 december gaven burgemeester Rik Frans, Ludo Reyntjes (vervangend schepen van An Vanalme), Veerle Kwick, Danielle Logiest, Walter Dehaes en Els Van Roy (milieuraad) en Ivan Janssen (milieudienst) het voorbeeld op het Picoloplein.
Hopelijk claimen vele inwoners een stukje,  zodat Stabroek een propere gemeente wordt en blijft!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *