Chiro Myin breidt openluchtfuif Bal-tazaar uit met tweede tent


Zaterdag 6 oktober vindt op de terreinen in de Heikantstraat in Kalmthout, schuin tegenover het gemeentelijk sportcentrum Zwarte Hond, opnieuw Bal-tazaar plaats. Het feestweekend van Chiro Myin trekt de laatste jaren enkele duizenden feestvierders naar Kalmthout en is zo uitgegroeid tot de grootste openluchtfuif in onze regio. Nieuw dit jaar is een tweede tent waar lokale DJ’s plaatjes draaien.
Podium voor lokaal talent
“Dit jaar zijn we toe aan de dertiende editie van onze tentfuif Bal-tazaar”, vertelt Alexander Arnouts van Chiro Myin. “Daarvoor behouden we ons succesvol concept met een happy hour, een cava- en cocktailbar, een imponerende lichtshow en bekende DJ’s. Nieuw dit jaar is dat we naast de grote feesttent een tweede tent bouwen. Daarin krijgen lokale DJ’s zoals The Party Warriors (Kalmthout), Karakals (Brecht), Dj Sep (Essen) en Brik Brak (Kalmthout) de kans om voor een groot publiek te draaien. We breiden ook onze drankkaart uit met enkele smakelijke dorstlessers.”
Laat de DJ’s binnenrijden!
“Het feest start dit jaar ook letterlijk ‘vroeger’ op Bal-tazaar want in het begin van de avond zal er buiten – nog voor de inkomzone – ook al een DJ staan op een truck. Deze rijdt dan daarna de grote, nieuwe feesttent binnen om het dak er helemaal af te blazen. Dit jaar komen ‘Prego & Cuzino’, ‘Severe’, ‘Partyshakerz’ plaatjes draaien, net zoals ‘Omdat het Kan Soundsystem’. Die laatste kennen velen van de ‘filefuif’ op Studio Brussel en naast grote festivals als Rock Werchter draaide ze dit jaar ook op de Straatfeesten.”
Kiss- en ridezone
“Dit wordt de achtste editie op dit terrein”, weet Alexander Arnouts. “In oktober 2006 organiseerden we voor de allereerste keer een openluchtfuif met Chiro Myin aan onze lokalen achter de post in Kalmthout. Door plaatsgebrek verhuisden we voor enkele edities naar het kruispunt van Driehoekstraat-Foxemaatstraat. Omdat ook dat terrein te klein werd, weken we uit naar onze huidige locatie aan de Heikantstraat. Een ideale site. De laatste jaren zakken rond de 5000 feestvierders af naar de tentfuif van Chiro Myin. We richten het buitenplein in met lange togen en voldoende toiletten. We voorzien voldoende parking, zowel voor auto’s als fietsen. Er rijden speciale pendelbussen van Het Feestkonvooi naar Bal-tazaar. Voor mensen die feestvierders afzetten en ophalen, richten we een kiss- en ridezone in en geldt in de Heikantstraat éénrichtingsverkeer, van het kruispunt in Heide in de richting van het rondpunt. Omrijden kan via de Foxemaatstraat.”
Meer info: www.bal-tazaar.be of www.chiromyin.be
(SdK – foto’s: Kollektiv Photography)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder