Chiro Kristal zamelt geld in voor De Warmste Week met ‘Warmste Veiling’.

STABROEK – Chiro Kristal gaat geld inzamelen voor De Warmste Week met een online ‘Warmste veiling’. Elke zondag van de maand december zal de Chiro via Facebook en Instagram een product online zetten waar mensen op kunnen bieden. Het thema van De Warmste Week is kansarmoede, een thema waar de Chiro zich graag voor wil inzetten.

Zondag 4 december zal de eerste online veiling plaatsvinden. “Elke zondag van december zullen we een product op Facebook en Instagram online zetten. Mensen kunnen dan bieden en dat geld gaat naar De Warmste Week”, zegt organisator en Chiroleidster, Hanne Van Keer. “De producten die we gaan veilen, komen van onze sponsors. Deze zondag zetten we bijvoorbeeld een wijncadeau van ‘LoVin wines’ uit Berendrecht te koop.” Elke veiling gaat van start op zondagmiddag en sluit een week later af.

Chiro Kristal zet zich dit jaar graag in voor De Warmste Week. “Dit jaar is het thema kansarmoede en met de Chiro vinden we het belangrijk om dat probleem tegen te gaan.” De jeugdbeweging uit Stabroek zet zich al langer in tegen armoede. “De Chiro is er voor iedereen en geeft iedereen kansen. Zo hebben we op onze website een extra pagina ‘Kostenplaatje’, met alle informatie waarvoor je moet betalen om in de Chiro te zitten. Daarnaast hebben we ook nog enkele tegemoetkomingen in de aanbieding voor wie de kosten te duur zijn.”

Een paar weken geleden was het de Week tegen Armoede, ook toen zorgde de Chiro voor activiteiten. “We hebben met de gemeente een dag georganiseerd in het park van Stabroek. Alle kinderen mochten een namiddag met onze Chiro komen spelen. Buiten onze eigen Chiroleden waren er toch een tiental andere kinderen. Dat was heel fijn. De Chiro is voor iedereen”, sluit Hanne af.

Volg de online veiling van Chiro Kristal via het Facebookevenement ‘De Warmste Veiling’.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *