Chiro Kristal viert 10 jaar nieuw lokaal en zwaait oude vzw uit

vlnr. Agnes De Kooning, Rune Bastiaenssens, Marc De Hert, Luc Vermaelen, Boud Jongenelen, Lise De Hert, Bjorn Simons en Wim Huybrechts

STABROEK – Zondag 24 april vierde Chiro Kristal uit Stabroek dat hun lokaal tien jaar oud was. De chiro voorzag verschillende springkastelen voor de leden en maakte er een echt feestje van. Tot slot nodigden ze de oude en nieuwe vzw van het chirolokaal uit. De oude groep geeft na vijftien jaar de fakkel door aan een nieuwe vzw, dat verhaal kon u eerder al lezen in ons magazine.

Tien jaar geleden trok Chiro Kristal naar een nieuw lokaal achter het Marktplein, aan de Parklaan. Het zorgde voor een enorm groeiend aantal nieuwe leden en een totaal nieuwe werking. De chiro richtte daarvoor vijftien jaar geleden een VZW op die de werking rond het gebouw op zich zou nemen.

Het chirolokaal werd tien jaar lang verhuurd voor weekends en kampen. Ondertussen staan er al meer dan 35.000 overnachtingen op de teller. “We hebben hiermee onze gemeente op de kaart gezet. Dat zegt toch wel iets”, vertelt secretaris van de oude vzw, Marc De Hert. Maar na vijftien jaar vindt de oude vzw het welletjes geweest en geven ze de vzw over aan een nieuwe, jongere groep die voor het gebouw gaat zorgen.

De leiding van Chiro Kristal wou de oude vzw toch nog graag in de bloemetjes zetten om al die jaren voor het lokaal te zorgen. “Voor we verder gaan met een nieuwe groep willen we jullie bedanken voor al die goede zorgen. We zijn heel blij dat we al tien jaar in dit gebouw zitten en dat komt door jullie”, zegt groepsleidster Margot Cuypers. De oude groep kreeg als bedanking o.a. een chiro-shirt.

leden van de oude vzw kregen een chiro-shirt

De chiro wou niet alleen de oude vzw bedanken, maar ook alle vrijwilligers, oud-leiding en sympathisanten die in die tien jaar voor het lokaal gezorgd hebben. “Het was helaas te veel volk om uit te nodigen, maar uit de grond van ons hart willen we ze bedanken voor al die hulp van de afgelopen jaren.” De leden van Chiro Kristal kregen voor de tiende verjaardag van het lokaal verschillende springkastelen om op te spelen.

Groepsleidster Margot Cuypers nam het woord

Lees het artikel over de oude vzw die de fakkel doorgeeft aan een nieuwe groep via deze link: https://www.polderke.com/vzw-chirolokaal-kristal-geeft-na-vijftien-jaar-het-roer-over-aan-nieuwe-groep/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *