Chiro De Kievitjes houden Open Wervendag met ruwbouwdrink te Zandvliet

Antwerpse Schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud, Luk Vermeyelen en Nathalie Aertssen districtsschepen voor jeugd. Op de ladder helemaal bovenaan Jeroen Vermeylen, Niels Jongenelen en Zander Vliegen,

De nieuwe lokalen van Chiro De Kievitjes aan de De Keyserhoeve in Zandvliet krijgen vaste vorm. De ruwbouw is zo goed als klaar en daarom verwelkomen Niels Jongenelen, Maarten Gabriels, Arne Geladi, Zander Vliegen, Luk en Jeroen Vermeylen, iedereen graag op de Open Wervendag op zondag 5 november tussen 14 en 17 uur voor een Ruwbouwdrink.
De oude lokalen, opgericht in de jaren 50 en 70 hadden door de uitzonderlijke groei van de chiro in de jaren 2000 nood aan modernisering. In 2007 werden de eerste ideeën hiervoor uitgewerkt. In 2009 was het zover en werd met de hulp van de toenmalige leiding en sympathisanten een uitbouw aan de bestaande lokalen gerealiseerd. De trend was gezet en in 2014 ging het lokaal, gebouwd in de jaren 70, tegen de vlakte. Dezelfde bouwploeg realiseerde een polyvalente ruimte die de Chiro versterkte in haar activiteiten. Nu waren er 2 bouwfasen gerealiseerd de 3de zou snel volgen. 2015 was een kantelpunt. Het ledenaantal bleef groeien en hierdoor was er vraag naar extra lokalen die de oorspronkelijke plannen overstegen. Na verkennende gesprekken in 2015 was het duidelijk dat de Chiro nood had aan een masterplan voor de lokalen.
VZW Het Kievitjesnest werd in april 2016 opgericht met als voornaamste opdracht het bouwen, verbouwen en beheren van de lokalen voor Chiro De Kievitjes. Geert De Smet van GiDS Architectenbureau uit Zandvliet werd onder de arm genomen en ontwierp uit sympathie en in samenspraak met de jeugdvereniging en de VZW een schitterend lokaal dat voldoet aan de verwachtingen voor de komende generaties.
Omdat Antwerpse Schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud en Nathalie Aertssen districtsschepen voor jeugd, niet aanwezig kunnen zijn op de Open Wervendag kwamen zij op 21 oktober reeds een kijkje nemen. Ze waren enthousiast over de reeds uitgevoerde werken.
50 jaar
Volgend jaar bestaat Chiro De Kievitjes 50 jaar. Het zal een heus feestjaar worden, met als start de inhuldiging van de nieuwe lokalen op 1 september 2018. Chiro Kievitjes doet een oproep aan iedereen die zich geroepen voelt om dit feestjaar mee te organiseren. Herinneringen, foto’s, documenten, verhalen … zijn meer dan welkom.
De Open Wervendag van de Kievitjes gaat door op zondag 5 november, van 14 tot 17 uur aan de De Keyserhoeve 76-78 te Zandvliet. Iedereen van harte welkom.
Een uitgebreid verslag over de bouwplannen en werken kan u lezen in ons magazine van vrijdag 27 oktober.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *