Chicaboo’s dames knap zesde op het EK in Italië

Nadat de dames van Chicaboo’s in 2020 kampioen werden in de hoogste afdeling, haalden ze ook hun ticket binnen voor een deelname aan het EK van 2021 in Saronno, Italië. Aan het EK, ook gekend als de European Cup Winners Cup namen in totaal 14 teams deel vanuit heel Europa.

Net als de vorige jaren valt zo’n EK midden in de reguliere competitie die van april tot oktober loopt, aldus Michael en Emely, coaches van het damesteam. Door Corona begon onze competitie dit jaar pas op 13 juni en konden we 16 wedstrijden spelen waarvan we er 14 wonnen. Door de stijgende Coronacijfers in de zuiderse landen was het zelfs nog lange tijd onzeker of we wel aan het EK konden deelnemen.

Op het EK zelf speelden we in de eerste ronde tegen Olympia Haarlem en tegen de Zürich Challengers. Dat we het moeilijk zouden krijgen tegen titelkandidaat Olympia Haarlem wisten we op voorhand. We verloren die wedstrijd dan ook met 8-2 cijfers. Later die dag hebben we laten zien wat we in huis hebben tegen de Zürich Challengers en die wedstrijd wonnen we met 18-3.

Door naar de tweede ronde
Na de eerste ronde kwamen we in een tweede ronde terecht met de groepswinnaars van de andere reeksen. In deze tweede ronde hebben we ons van onze beste kant laten zien. We verloren wel tegen de andere titelkandidaat Saronno en ook tegen de Eagles uit Praag, maar we konden een vuist maken tegen Trnva Panthers uit Slovakije en in een felbevochten strijd konden we met 4-3 winnen. 

Pech voor Lorraine
De Slovaken probeerden op het allerlaatste moment nog een 4e punt te scoren. Ze kwamen daarbij in botsing met onze catcher Lorraine Kieft die de bal stevig onder controle hield en daarmee het scoren kon beletten. Spijtig genoeg werd Lorraine hierbij geraakt aan de kruisbanden en moest een van onze betere spelers zo forfait geven voor de rest van het tornooi.

In de eindronde moesten onze dames het opnemen tegen het Russische Carrousel, Viladecans uit Spanje en opnieuw tegen Olympia Haarlem. Ze boden stevig weerwerk maar konden helaas niet op tegen de andere Europese toppers. Even zagen we nog een kans tegen Viladecans, maar uiteindelijk werd deze wedstrijd met minimale 3-0 score verloren.

We behaalden dus een zesde plaats op veertien ploegen wat op zich al een heel mooi resultaat is. Wetende dat landen als Nederland, Italië en Tsjechië veel verder staan qua softball leek een finaleplaats ons sowieso al niet echt een realistisch doel.

We kijken natuurlijk al uit naar de 12 resterende competitiewedstrijden die we nog moeten spelen. We hopen natuurlijk om deze nog allemaal te kunnen winnen, ons team is er natuurlijk al erg op gebrand om de eerste plaats nog een jaar te behouden en volgend jaar nog een keer Europees te gaan.

Met onze andere teams gaat het ondertussen ook erg goed. Na enkele mindere jaar staan onze heren momenteel op de eerste plaats en wordt er ook bij hen al gedacht aan de landstitel. En niet alleen de heren, maar ook ons jeugdig reserveteam waar we dit jaar mee van start gingen staat momenteel op de eerste plaats in hun reeks, de miniemen staan op de 2e plaats in het klassement en onze allerkleinsten speelden ook al heel wat sterke wedstrijden. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder