Centrum Stabroek afgesloten van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juli

Vanaf vrijdagmiddag 2 juli (12u) tot zondagnamiddag 4 juli krijgt de Dorpsstraat (N111) in Stabroek haar toplaag asfalt en nieuwe wegmarkeringen. De Dorpsstraat is in die periode volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.


Hoe rij je om? Vrachtverkeer moet omrijden vanaf de A12 langs ofwel de A4 (Hoogerheide, NL) of de E19. Volg de oranje omleidingsborden van en naar Kalmthout (via Nederland) en Putte (via Antwerpen).


Winkelcentrum Picoloplein en de KMO-zone blijven bereikbaar via de A12/haven en het Laageind. Je gebruikt de Conservenweg om zowel IN als UIT te rijden. Dit omdat het kruispunt met Abtsdreef en Picoloplein mee onderbroken is voor verkeer.

Let op: bij slecht weer schuiven de asfalteringswerken op naar een volgend droog weekend.

Parkeer je wagen tijdig buiten de werfzone
Woon je in de Dorpsstraat? Dan willen we je vriendelijk vragen om je wagen voor de start van de werken buiten de werfzone te parkeren. Te voet of met de fiets kan je de Dorpsstraat wel passeren.

Hoe kan je Laageind of Hoogeind bereiken?
Om Laageind of Hoogeind te bereiken, moet je omrijden via Oud Broek/Abtsdreef, de Kleine of de Grote Molenweg en de snelweg A12.
Picoloplein blijft bereikbaar via Laageind. Je gebruikt de Conservenweg om zowel IN als UIT te rijden. Dit omdat het kruispunt met Abtsdreef en Picoloplein is onderbroken voor verkeer.

Openbaar vervoer – De Lijn
Het asfalteringsweekend heeft een grote impact op de dienstverlening van De Lijn.
Van vrijdag 2 juli tot en met zondag 4 juli is er geen verbinding tussen Stabroek en Hoevenen en ook geen rechtstreekse verbinding tussen Stabroek en Zandvliet.
De buslijnen 770, 772, 776 en 780 worden omgeleid:Lijn 770 rijdt vanaf P&R Luchtbal rechtsreeks via de A12 naar Berendrecht en omgekeerd. Ekeren, Hoevenen en Stabroek worden niet bediend. Reizigers met bestemming Ekeren of Hoevenen kunnen overstappen aan P&R Luchtbal op lijn 720.
Lijn 780 wordt ingekort tot Hoevenen Markt. Tussen Hoevenen en Zandvliet wordt niet gereden. 
Lijn 776 heeft tijdelijk halte ‘Parklaan’ Stabroek als vertrek- en eindhalte.
Meer info over de dienstregeling en omleidingen tijdens de werken vind je hier.

Vanaf donderdag 8 juli opnieuw tweerichtingsverkeer op N111 door Stabroek
In de week van 5 juli worden de verkeerslussen voor de verkeerslichten geslepen, zodat de nieuwe verkeerslichten kunnen worden geprogrammeerd. We werken ook verder aan de voetpaden en de parkeerstroken in de Dorpsstraat. Van zondag 4 juli (16u) tot en met donderdag 8 juli geldt opnieuw eenrichtingsverkeer in de Dorpstraat.
Op donderdagavond 8 juli stellen we de Dorpsstraat weer helemaal open voor verkeer. Vanaf dan kan verkeer in beide richtingen over de volledige N111 door Stabroek rijden!

Mogelijk weer even eenrichtingsverkeer in de Dorpsstraat na bouwverlof
Als de afwerking van voetpad en parkeerstrook voor het bouwverlof nog niet klaar is, werkt de aannemer hier in augustus aan verder. In dat geval zal opnieuw eenrichtingsverkeer gelden in de Dorpsstraat. We beperken dit dan tot de zone tussen de Kleine Molenweg en de Grote Molenweg. Via een korte omleiding langs o.a. de Lassonhoflaan en ’s Hertogendijk kan je wel steeds vlot op je bestemming geraken. In een volgende nieuwsbrief verneem je meer hierover.

Info: www.wegenenverkeer.be/stabroek

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder