CD&V Polder trekt naar kiezer onder eigen naam

Marcel Paardekam en Sandra Suykerbuyk zijn al zeker hun plaats op de lijst. Jong CD&V-er Nick moet nog wat wachten.

Polder – Volgend jaar zet de plaatselijke afdeling van CD&V zich opnieuw op de politieke agenda van Berendrecht, Zandvliet en Lillo. De partij neemt dan onder eigen naam deel aan de  gemeenteraadsverkiezingen van oktober. In 2012 maakte de partij deel uit van ‘Team 2040’, maar behaalde geen enkele verkozene.
Sandra Suykerbuyk (48) trekt de komende verkiezingen de CD&V-lijst en Marcel Paardekam (53) staat op de tweede plaats. Dat werd tijdens het plaatselijke partijcongres afgesproken. Over de verder invulling van de verkiezingslijst is nog niets met zekerheid bekend. CD&V wil in de volgende legislatuur opnieuw aan de politieke tafel zitten. Dat is nu niet het geval.
CD&V, sp.a en Open Vld trokken in 2012 onder de naam ‘Team 2040’ naar de kiezer. Het kartel hoopte zo sterker uit de bus te komen. Maar de kiezers dachten daar helemaal anders over. CD&V stond met vier kandidaten op de lijst en Open Vld met drie. Toch waren het alleen de sp.a-kandidaten van het kartel die werden verkozen. Zo verdween niet alleen CD&V, maar ook Open Vld zes jaar van het politieke toneel.
Daar wil CD&V volgend jaar verandering in brengen. Sandra Suykerbuyk die vorige keer op nummer twee van Teaml2040 stond en 153 voorkeurstemmen behaalde, trekt nu de lijst. Marcel Paardekam (53) staat op de tweede plaats. Hij is in de polder vooral bekend als gansrijder van de Veteranen, die al vijf keer koning werd en één keer keizer.
“Wij willen de eigenheid van onze dorpen bewaren. Wij zijn geen stedelingen ook als zijn we een onderdeel van de stad Antwerpen.  Maatregelen die perfect voor een stedelijke omgeving zijn dat daarom nog niet voor onze polderdorpen.  Wie nu naar het districtshuis moet om zaken te regelen moet een digitale afspraak maken.  Wij gaan er voor ijveren dat er op bepaalde momenten gewoonweg kan binnenstappen om je zaken te regelen. Moet je dan even wachten,  krijg je de kans om contacten aan te knopen en een losse babbel te doen.  Net als vroeger”, stipt Sandra Suykerbuyk aan.
Jong CD&V
Sedert september bestaat er in de polder voor het eerst een Jong CD&V-afdeling. Nick Van Roosbroeck (21) is een van de bestuursleden, die volgend jaar in elk geval actief aan de verkiezingen deelneemt. Op welke plaats hij komt, wordt later bekeken.
“Jongeren moeten nauwer betrokken worden bij de politieke besluitvorming, omdat zij geconfronteerd worden met problemen die hen direct aanbelangen. Ik denk bijvoorbeeld aan het gebrek aan openbaar vervoer in de polderdorpen tijdens het weekend en ’s avonds. Jongeren zonder wagen geraken bijna niet in de buurgemeentes. Een keer per maand een feestbus inleggen naar happenings bij die buren kan al een eerste stap zijn om de mobiliteit van de jongeren veilig te verhogen”  (evdw)
 
 
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *