Cargo Services keert terug naar huis

truck-cargoservice09

Katleen Vander Veken zorgt voor vrouwelijke leiding in mannenwereld

werken-truck-cargoservice29
Kalmthout – Vijfentwintig jaar geleden begon Ronny Vander Veken zijn carrosseriebedrijf aan de Kampweg in Wuustwezel. Daar groeide hij gestaag en een kwarteeuw later keert hij terug naar zijn thuishaven Kalmthout. Nu staat  zijn dochter Katleen aan het roer.
KMO-zone Bosduin is de nieuwe thuisplek voor Cargo Service, een carrosseriebedrijf dat is gespecialiseerd in het opbouwen, herstellen en schilderen van vrachtwagens, opleggers en bussen. Op vraag van klanten bouwen we ook containers om, maar dat is niet onze hoofdbezigheid”, legt Katleen Vander Veken uit.
Katleen runt het bedrijf, maar vader Ronny blijft zijn dochter bijstaan met raad en daad. Vooral zijn uitgebreide technische kennis is nog altijd welkom.  “Werken aan auto’s is altijd mijn ding geweest. Als jonge knaap begeesterden auto’s me al helemaal.  Vooral het werken aan de carrosserie was mijn ding. Ik weet nog hoe ik mijn allereerste auto spoot in een garagebox bij ons thuis in de tuin. Zoiets is nu ondenkbaar”, weet Ronny.
Aan de Kampweg in Wuustwezel bouwde hij Cargo Service tot een vaste waarde. “Het was een heel andere tijd.  Uiteraard losten we toen ook problemen op, maar de mogelijkheden lagen anders. Nu is alles erg gereglementeerd, toen vonden we dikwijls heel creatieve en veilige oplossingen  die nu niet meer kunnen.  Beter of slechter?  Neen, gewoon anders. En als ondernemer houd je daar rekening mee. In de loop der jaren heb je natuurlijk heel wat ervaring en kennis opgedaan. En omdat de wereld van de vrachtwagencarrosserieën niet zo groot, krijg je in het wereldje een bepaalde reputatie. Merkbedrijven weten dat ze voor moeilijke opdrachten altijd bij ons terecht kunnen. Dat kan gaan van het opbouwen van complexe afzetsystemen tot het creëren van speciale constructies met veel opbergruimte en ladingzekering”, zegt Ronny Vander Veken.
Voor dochter Katleen is het een hele uitdaging om het bedrijf op de nieuwe locatie verder te zetten. Katleen Vander Veken : “In Wuustwezel huurden we het bedrijfspand en uitbreiden zat er daar niet in. Eigenlijk waren er maar twee keuzes : elders verder doen of stoppen. Dat laatste was voor mij geen optie, temeer daar we ook verplichtingen hebben naar onze acht medewerkers. Toen we het terrein aan Galgenheiken zagen, wisten we meteen dat hier onze toekomst lag.  De inrichting van de werkplaats en de organisatie van de verhuizing nam mijn vader ter harte. Dit perceel heeft alles wat we nodig hebben. Het gebouw heeft in totaal zeven toegangspoorten. Omdat we altijd met grote voertuigen werken , is het dus niet nodig om bussen of trucks te verplaatsen om met een ander voertuig buiten te rijden. Maar we zijn het meest fier op onze nieuwe spuitcabine. Die is tweeëntwintig meter lang en vijf meter hoog en breed.  Hierin kunnen we zonder moeite een gelede bus spuiten. De oude spuitcabine dient nu als voorbereidende zone.”
“Nu mijn vader hoe langer hoe meer van zijn pensioen geniet, zou een technische rechterhand voor mij best welkom zijn.  Voor iemand die de business kent, is er in elk geval plaats bij ons”, aldus nog Katleen Vander Veken.
Info: www.cargoservicenl.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder