Canadezenplein krijgt verzoeningsboom

  EKEREN – De ‘verzoeningsboom’ aan de Sint-Lambertuskerk was ziek en werd eind augustus gekapt. Ter vervanging komt er een lindeboom in het Hagelkruispark. Maar ook op het Canadezenplein kwam een nieuwe verzoeningsboom te staan.  
Het districtscollege maakte gebruik van het vervangen van de verzoeningsboom om de symboliek achter de ‘boom van de verzoening’ te actualiseren. Op het nieuwe Canadezenplein werd daarom dit plantseizoen een esdoorn aangeplant die staat voor de verzoening tussen vroegere vijanden en een teken van vriendschap en vrede vormt.
Het plein werd op 4 oktober 2019 ingehuldigd in het gezelschap van eregast Joseph Ouellette, Honorary Lieutenant Colonel. Het was zijn regiment, het Essex and Kent Scottish Regiment van het Canadese leger, dat 75 jaar geleden Ekeren bevrijdde. De keuze voor een esdoorn is dan ook evident. Het Maple Leaf siert immers de Canadese vlag.   Joseph Ouellette liet weten verheugd te zijn met de aanplanting van de esdoorn: “How fitting that, in this quiet place commemorating ‘Liberation’, this iconically ‘Canadian’ Maple Tree be dedicated to the next step in our universal pilgrimage towards lasting peace; ‘Reconciliation’.” Joseph Ouellette, Honorary Lieutenant Colonel, Essex and Kent Scottish Regiment, Canada. 
Het Canadezenplein behaalde tijdens de Groene Awards 2020 de vierde plaats in de categorie ‘buurtpark’.      

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *