Camera’s lossen fietsdiefstallen aan station op

Camerabeelden opgenomen aan het station van Kalmthout ontmaskerden fietsdieven. Politie roept op om bij diefstal altijd aangifte te doen.
Eind januari werd een fiets gestolen aan het station van Kalmthout. Het slachtoffer heeft dit direct aangegeven bij de politiediensten. “Hierop werden de camerabeelden van het station van Kalmthout opgevraagd”, aldus de PZ Grens. “Daarop was de dader van de fietsdiefstal duidelijk te zien. De politie kon de dader identificeren als een minderjarige uit Kalmthout. Na verhoor van deze minderjarige kon er nog een fietsdiefstal opgelost worden. Beide fietsen werden teruggevonden en aan de eigenaars bezorgd.”
“We kunnen niet genoeg benadrukken dat elke diefstal dient aangegeven te worden”, zegt burgemeester Lukas Jacobs. “De gemeente Kalmthout en de NMBS hebben gezorgd voor een betere bewaking van de fietsenstallingen aan de stations. De gemeente investeerde vorig jaar € 45.000 voor zes camera’s aan de drie stations in de gemeente. Er kwamen twee camera’s in Kalmthout, drie in Heide en één in Kijkuit.” De NMBS monitort de beelden in een controlekamer in Brussel. Als iemand aangifte doet van een fietsdiefstal vraagt de politie daarvan de beelden op.
“Met de camera’s op de juiste plekken kunnen er misdrijven opgelost worden”, gaat burgemeester Lukas verder. “Dat blijkt nu ook. Door de goede interventie van de politiediensten zijn alvast twee fietsen terug gevonden.” Opvallend, het aantal aangegeven fietsdiefstallen aan de stations in Kalmthout is sterk afgenomen. “Vorig jaar werden achttien fietsdiefstallen aan de stations aangegeven bij de PZ Grens. In 2016 waren dat er eenendertig en in 2015 nog zevenendertig. Dat is dus bijna een halvering tegenover twee jaar geleden.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *