Cafetaria Schindebad staat al half jaar leeg


Een half jaar geleden ging de uitbater van de cafetaria van het vernieuwde Ekerse Schindebad failliet en sindsdien bleef de cafetaria gesloten. Chris Luyckx, Vlaams Belang districtsraadslid, vraagt een snelle oplossing zodat ouders die hun kinderen naar de zwemschool brengen niet langer meer in een lege ruimte moeten wachten. Volgens districtsburgemeester Ronny Kruyniers (SP.A) loop er een procedure om een nieuwe concessionaris te vinden. Die procedure wordt op 24 augustus afgesloten.

De vorige concessiehouder in de cafetaria van het Ekerse Schindebad hield het nauwelijks anderhalf jaar vol en nu is de cafetaria nog altijd gesloten. Bezoekers aan het zwembad dienen er nu hun tijd zeer oncomfortabel door te brengen in een lege ruimte vanwaar zij de zwemmers nauwelijks kunnen zien en waar zelfs nauwelijks stoelen staan. ,,Versnaperingen of drank bestellen is vanzelfsprekend onmogelijk. Tijdens zwemtornooien van kinderen, met traditioneel veel toeschouwers, dienen bezoekers zich te behelpen met zelf meegebrachte drank en enkele bijeengezochte stoelen. Naar verluidt zou geen uitbater gevonden worden omdat de concessievergoeding onrealistisch hoog ligt. In afwachting moeten er zeker maatregelen komen om bezoekers op een comfortabele wijze te ontvangen’’ zegt Chris Luyckx.

Tijdelijke maatregelen

,,Als districtsbestuur zijn we niet bevoegd in deze materie’’ zegt districtsburgemeester Ronny Kruyniers. ,,Bij AG Vespa heb ik vernomen dat de concessie voor de cafetaria werd open verklaard en er al drie kandidaten zijn. De biedingsdatum voor de concessie loopt nog tot 24 augustus en daarna moeten we noch wachten op de toewijzing. Bovendien zijn al maatregelen genomen om bezoekers op te vangen. Verantwoordelijken van de zwemschool openen de deuren van de cafetaria zodat ouders de mogelijkheid hebben aan het raam hun kinderen te volgen. Stoelen die in de vergaderruimte staan worden dan ook ter beschikking gesteld van bezoekers en aan de drankautomaat in de inkomhal kunnen bezoekers een drankje kopen’’.DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *