Café De Klok sluit zomer af met petanquetoernooi en kaasavond

De deelnemers van het petanquetoernooi

STABROEK – Café De Klok in Stabroek heeft op zaterdag 9 september de zomerperiode afgesloten met een Franse dag, met een petanquetoernooi en een kaasavond. In tegenstelling tot de eerdere Beachweekends van café De Klok kon de organisatie deze keer wel op goed weer rekenen en dat trok heel wat bezoekers.

Afgelopen zaterdag 9 september organiseerde café De Klok de eerste editie van de Franse dag, die begon met een petanquetoernooi en eindigde met een kaasavond. “Dat was eigenlijk een idee van onze barvrouw Virginia”, zegt café-uitbater Jerry Adam. “Die heeft een Franse achtergrond en kwam met het idee om binnen het thema van Frankrijk te werken.”

Voor het petanquetoernooi waren er vijf ploegen ingeschreven. “Dat is beperkt, maar het was zeker geslaagd. Oud en jong waren aanwezig, we hebben goed gelachen en genoten van het goede weer.” Het feit dat de café-uitbater zelf, met ploegmaats Jorgo Claus en Toon Van Herck, gewonnen heeft, zal er ook iets mee te maken hebben. “Maar er waren dankzij het weer ook veel supporters en dat was heel gezellig.”

’s Avonds werden de magen gevuld met een kaasavond. “Er waren tien verschillende kaassoorten: van Blauwe Chimaykaas tot Engelse kaas. In totaal hadden we 32 inschrijvingen en hebben we er een toffe avond van gemaakt. We hebben heel wat positieve reacties gekregen”, aldus Jerry Adam.

Dankzij het goede weer kon café De Klok op fijne manier de wisselvallige zomer afsluiten. “In het midden van de zomer hadden we twee weekends lang een Beachbar achter De Klok, maar door het slechte weer is dat in het water gevallen. Ook het Kubbs-toernooi kon toen niet doorgaan en daar zijn toch heel wat spijtige reacties op gekomen. Daarom dat we nu nog iets wilden organiseren om de zomer op een goede manier af te sluiten.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *