Buurtbewoners en gemeentebestuur slaan handen in elkaar!

Hofdreef


Afgelopen maand liep er in Wuustwezel een wedstrijd voor bu(u)rtplekjes. Elk buurtschap kon een project indienen en € 3 500 winnen om een gezellig plekje in te kunnen richten. Er kwamen maar liefst zeven projectaanvragen binnen. Zowel de ouderenadviesraad als de jeugdraad beoordeelden samen met een vakjury de ingediende dossiers.
De focus lag vooral op plekjes waar buren (zowel jong als oud) kunnen samenkomen, buurten, spelen, genieten,…
Het voorbije weekend werden de winnaars van de bu(u)rtplekjes bekend gemaakt. De cheques van telkens € 3 500 werden overhandigd door schepen May Aernouts (CD&V) van de ouderenadviesraad en schepen Kris Van Looveren (CD&V) van de jeugdraad.
De Hofdreef in Loenhout en de Melkerijstraat in Wuustwezel mochten elk een cheque in ontvangst nemen. Beide projecten hielden rekening met alle doelgroepen en kregen de steun van heel de buurt. “Nu gaan we samenzitten en willen we de plekjes zo snel mogelijk realiseren, liefst nog voor de burendag.  Dit jaar konden we € 3 000 meer uitreiken omdat we een extra subsidie kregen van de Koning Boudewijnstichting”, aldus beide schepenen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *