Busboot mogelijk naar Lillo als veerboot

Busboot-DSCN4672-(1)

De busboot werd verwelkomd door een miniorkest

[Not a valid template]
Mogelijk komt de busboot (die dezer dagen proefvaarten maakt en o.m. ingezet wordt voor bezoeken aan de Tall Ships) in 2017 naar Lillo. “In de eerste plaats zal hij voor woon-werkverkeer varen, maar als we het kunnen regelen met een overzet naar het Deurganckdok, dan kunnen we de verbinding Lillo – Liefkenshoek opstarten”. Dat zegde havenschepen Marc Van Peel donderdagmorgen bij gelegenheid van een proefvaart voor de pers.
Intussen blijft de busboot nog hier tot 10 juli, voor een bezoek aan de majestueuze zeilschepen van The Tall Ships Races die liggen aangemeerd aan de Antwerpse kaaien. Dit jaar zijn de kathedralen van de zee nog eenvoudiger te bereiken vanuit het zuiden van de stad: de Waterbus brengt bezoekers immers via het water naar The Tall Ships Races. Het blijkt een succes: de reservaties voor tickets startten op 15 juni en alle plaatsen zijn al de deur uit. Vanuit Hemiksem (Scheldeboord) en Hoboken (Leo Bosschartlaan) vaart de Waterbus naar het ponton Van Dijck (aan het Steenplein) en terug. Wie in Antwerpen verder de Schelde wil opvaren, kan gebruikmaken van de pleziervaarten. Bezoekers uit het Waasland kunnen de veerdienst nemen vanuit Kruibeke naar Hoboken of vanuit Bazel naar Hemiksem. De veerdiensten blijven uitzonderlijk tot 1 uur ’s nachts open. U bereikt het ponton in Hemiksem en Hoboken het best met de fiets. Het fietsknopennetwerk sluit aan op de veerdiensten. Aan de pontons zijn ook extra fietsstallingen. Tijdens The Tall Ships Races kunnen fietsen niet mee aan boord van de Waterbus om de maximumcapaciteit te garanderen voor de bezoekers aan het event. De reservaties voor de Waterbus zijn gestart op 15 juni. Door het grote succes, kunnen er nu geen tickets meer gereserveerd worden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder