Burger over verkeersveiligheid in Stabroek

Omdat er in de Heuvelsstraat en in de Frans Hotagstraat familie woont, ben ik geregeld in die buurt. Enkele zaken trokken mijn aandacht !
Zo heb ik in de laatste 4 maanden aan de “rotonde“ in Heuvels reeds vier (4 !) maal fietsers tegengekomen die in de verkeerde richting reden! Eén maal was het zelfs een volledige groep van om en bij de 30 fietsers die door de enkel richting reden !
Tot vandaag is er nog geen ongeval gebeurd, maar dat zal zeker nog komen! Vooral aangezien de bewegwijzering aan de splitsing zéér onduidelijk is aangegeven !
Mocht daar een ongeval gebeuren acht ik het bestuur van Stabroek verantwoordelijk!
Verder is er sinds de omleidingen wel eens een snelheidscontrole uitgevoerd. Echter, er wordt vergeten dat de slimste mensen die aan het einde van de Waterstraat telkens aan een rood licht staan, een snellere weg hebben gevonden !
Namelijk via Heuvels en de Frans Hotagstraat ! Deze straten zijn de laatste tijd herschapen in snelheidsroutes! (normaal  max. 30 km/u !) De bewoners daar en de wandelaars durven hun huis niet meer uit !
Het wordt dringend tijd dat er in deze straten eens een deftige snelheidscontrole gaat gebeuren! Het is niet enkel nodig in bv de Rijstraat! Indien u in de spitsuren een controle uitvoert garandeer ik u een stevig inkomen voor de gemeentekas !
Het is nu ook gebleken dat er auto’s zijn die via de Frans Hotagstraat en Heuvels richting Stabroek rijden . Als ze dan zien dat ze ter hoogte van de Waterstraat niet rechts af mogen keren ze “kwaad “ om en rijden tegen hoge snelheid terug!
Hier zou  een verkeersbord “enkel plaatselijk verkeer “ misschien helpen !
Wij hopen dat de gemeente voor deze zaken snel een oplossing vindt!
M.M. , Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder