Burgemeesters delen kennis en info


De voorbije week ontmoetten de burgemeesters uit het noorden van Antwerpen elkaar in kasteel Boterberg in Kalmthout. Zo’n informele ontmoeting is er een drietal keer per jaar. Uitwisselen van info en kennis staan centraal.
 Al meer dan dertig jaar komen de burgemeesters uit Brasschaat, Zoersel, Wommelgem, Wijnegem, Schilde, Zandhoven, Malle, Brecht, Wuustwezel, Kalmthout, Ranst en Essen drie à vier keer per jaar samen. Dat is een heel informele en partijoverstijgende bijeenkomst. Het feit dat ze allemaal burgemeester zijn, is wat ze bindt. De langst zittende burgemeester leidt de vergaderingen. Die eer is al 23 jaar weggelegd voor Harry Hendrickx, burgervader van Malle. Deze week was er afspraak in kasteel Boterberg in Kalmthout.
“Deze week hebben we het gehad over onder meer de brandweerzone en de indeling van de gemeentes in zorgregio’s. Ook de subsidies van de rioleringsdossiers kwamen op tafel. Een item dat geregeld terugkomt is dat van de mobiliteit. Daar hebben al onze gemeentes hinder van. De overbelasting van de snelwegen en de Antwerpse Ring hebben gevolgen voor ons allemaal”, zeg Harry Hendrickx.
De volgende bijeenkomst is gepland voor begin volgend jaar. Dan is het de gemeente Wommelgem die de conferentie van burgemeesters organiseert. (evdw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *