Burgemeester De Wever opent nieuw bin Reigersbos

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft woensdagavond 18 oktober in het districtshuis van Berendrecht de aftrap gegeven van een nieuw buurtinformatienetwerk in het Polderdistrict. Het kreeg de naam Bin Reigersbos Berendrecht, een initiatief van Carina Stark. De raadzaal was nagenoeg volgelopen.
Door de oprichting van het 52ste Bin, is er nu een in de drie dorpen van de Antwerpse polder, Zandvliet, Berendrecht en Lillo.Vier jaar geleden begon de Antwerpse politie ook in het “Hoge Noorden” met buurtinformatienetwerken. Eerst met het Bin Hagelberg in Berendrecht. Daarna volgde het Bin Zandvliet. Als derde kwam de kleinste eenheid Lillo aan bod. Later volgden de Bins in de wijken Piep in ’t Riet en Viswater. Het sluitstuk werd dus Bin Reigersbos. Merkwaardig was dat na de voorstelling en ondertekening een receptie volgde waarbij een Kaapse wijn werd geschonken die “Hagelsberg” heet. Daarmee werd verwezen naar de oprichting van het allereerste Bin, een initiatief van bewoonster Sheila van de Puttelaer.
 Het “gevang” aan bod
In zijn toespraak gaf burgemeester De ­Wever uitleg over de werking, die gebeurt onder toezicht van gemandateerde Patrick Marien. De Wever stelde de inwoners ook gerust over de plannen van staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo ­Francken (N-VA). Die wil een gesloten instelling in de vorm van containers in de Zandvlietse Noordlandpolder. Volgens De Wever zou dat geen hinder veroorzaken. “Als er al een ontsnapping zou plaatsvinden van een der criminele illegalen, dan verdwijnt die in de Poldernatuur, en mogelijk over de grens met Nederland”, zei De Wever. Francken komt trouwens zelf meer uitleg geven op 15 december, niet in het hol van de leeuw (De Leeuw van Vlaanderen) maar in het Vrijetijdscentrum De Schelde om 17 u 30. Staf De Lie

Bart De Wever omringd door districtsburgemeester Geeraerts

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *