Buitenspeeldag onder stralende zon

Een partijtje minigolf op het speelterrein Hagelberg te Berendrecht

STABROEK/HOEVENEN/BERENDRECHT – Op 19 april ging de Buitenspeeldag weer door in heel Vlaanderen en Brussel. De schermen van tv’s, laptops, spelcomputers … gingen op zwart en kinderen en jongeren werden uitgedaagd om buiten te gaan spelen. Overal werden er fijne activiteiten ge­organiseerd om kinderen en jon­geren te vermaken.

 
Stabroek/Hoevenen

Op 3 speelterreinen organiseerde de jeugdraad een leuke workshop. Bij de speeltuin achter het gemeentehuis werd muziek gemaakt en mochten de kinderen mee musiceren met triangel, bongo’s en xylofoons. De speeltuin Huzarenberg werd omgetoverd tot knutselparadijs en er werd glitterslijm gemaakt. De workshop op het speelterrein aan de JOS in Hoevenen, kon helaas niet doorgaan. Net zoals de voorbije jaren werden de kinderen getrakteerd op een ijsje van Tante Sie, die naast de speelpleinen ook op talrijke pleintjes in de gemeente halt maakte.

Berendrecht

In Berendrecht werd het speelterrein Hagelberg aan de Dominicanenstraat  omgetoverd tot een groot speelparadijs waar niemand zich verveelde.  Er was dan ook grote belangstelling voor de Buitenspeeldag. Voor de jongste kinderen was er een kleuterdorp met verschillende aangepaste springkastelen. Voor de oudere kinderen was er spektakel voorzien, met een extra lange stormbaan, reusachtige springkastelen, workshops …

Voor de (groot)ouders en oudere broers en zussen stond er een gezellig terras, en met het mooie weer werd er gretig gebruik van gemaakt.

Deze Buitenspeeldag mag zeker een succes genoemd worden! Een goede stimulans om kinderen meer buiten te laten spelen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *